Brottsplats Bråviken

3980 visningar
uppladdat: 2003-12-26
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Jag har läst ”Brottsplats Bråviken”. Det är den sextonde boken i serien om Olle Villner som Stig O Holmberg skrivit (1999 kom den ut). Men det blev också den sista eftersom han avled i april 1999.

Den utspelar sig i ”Rudbergsvik”, på sommaren. Det är en lugn liten fiskeby nära Stockholm, där nästan alla känner varandra. Intill byn ligger semesterparadiset Bråviken. (En strand som kommer att ha stor betydelse i boken). Boken utspelar sig i drygt ett år.

Mördarens motiv var att han ville tjäna pengar. Mördaren är väldigt smart, han har många medarbetare.

En familj gör en kuslig och obehaglig upptäckt i havet utanför Arkösund. I vattnet ser familjen nått som ser ut som två flytande kroppar. Det visar sig vara två ungdomar som saknats.
(Huvudpersonen) Olle Villner är väldigt nyfiken, han vill veta allt. Och tillslut blir han själv indragen i en mordutredning. Han vill väldigt gärna hjälpa till. Han är författare och åker till Rudbergsvik för att skriva en bok. Olle ensam för hans fästmö Katarina Sund har åkt till USA för ett jobb.
En dag när han är ute på en promenad vid stranden ser han nått konstigt, det ser ut som tornet på en ubåt. Men han ser inte så bra eftersom dimman är tjock och det börjar bli mörkt.
Ingen tror Olle, varför skulle en ubåt lägga sig så nära Rudbergsviks strand. Men vad ingen vet är att detta är bara början på mord och elände i Rudbergsvik!
Den som löser faller till slut är Kent Alm. Han är Villners kompis. Han löser det tillsammans med sina arbetskollegor från polisen.
Mördaren är mycket smart. Han har många som hjälper han. Man får inte veta så mycket av han förutom att han är Italienare. Han är smart. Man får heller inte reda på vem som gjorde vad av hans medhjälpare. Men det är han som ligger bakom allt.

Boken är så bra att man blir glad av att se på framsidan! Den är visserligen lite tråkig i början. Ingenting händer, men man känner på sig hela tiden att nått ska hända. Just som när boken blir tråkig dyker nått oförväntat upp. Jag trodde aldrig att boken skulle sluta som den gjorde. I vissa scener pirrade det i magen och man var lite orolig på vad som skulle hända. Jag fattade inte riktigt allt i slutet för han skriver som om man skulle fatta allt och komma ihåg dom två första raderna i boken. Boken har blivit utsedd till årets deckare. Men mitt betyg till boken blir nog 4/5....

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Brottsplats Bråviken

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2003-12-26]   Brottsplats Bråviken
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=2570 [2024-05-04]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×