Uppsatsen undersöker om vi genom statistisk och ekonomisk analys kan förbättra det brittiska Aluminiumföretaget Rexams prissäkringsstrategi vid inköp av råvaran aluminium, genom användning av olika kontraktuella avtal. Rexams nuvarande strategi innebär att de ett år innan en viss period säkrar hela det nästkommande årets aluminiuminköp med hjälp av terminer. På så sätt har Rexam eliminerat en stor del av osäkerheten i företagets varuinköp. Rexam är mer intresserade av att kunna leverera ett säkrare estimat av kommande års resultat än av att göra kortsiktiga kostnadsreduktioner. årt förslag innebär att Rexam lämnar den â?tryggaâ? tillvaron med terminer som enda prissäkringsalternativ. Genom år analys kan de med användningen av flera prissäkringsalternativ köpa aluminium till lägre priser och därmed göra sig en bättre vinst. Riskerna stiger givetvis något i och med att ytterligare instrument med större risk används, men på det stora hela finns det möjlighet till ökad ekonomisk vinst genom lägre inköpspriser av aluminium. Genomförandet av förslaget innebär att Rexam anställer en ansvarig person som arbetar aktivt med inköpet av Aluminium. årt modellerande in denna uppsats visar att genom att se på historiken, så finns det stora möjligheter till en prisbild av aluminiuminköpen som totalt sett skulle kunna generera lägre omkostnader i niå med 2,5-3 miljoner USD årligen. Med en strategi för att köpa till spotpris fann vi ännu större möjligheter till att sänka kostnaderna, till priset av en högre risk.

1397 visningar
uppladdat: 2005-01-14
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Uppsatsen undersöker om vi genom statistisk och ekonomisk analys kan förbättra det brittiska Aluminiumföretaget Rexams prissäkringsstrategi vid inköp av råvaran aluminium, genom användning av olika kontraktuella avtal. Rexams nuvarande strategi innebär att de ett år innan en viss period säkrar hela det nästkommande årets aluminiuminköp med hjälp av terminer. På så sätt har Rexam eliminerat en stor del av osäkerheten i företagets varuinköp. Rexam är mer intresserade av att kunna leverera ett säkrare estimat av kommande års resultat än av att göra kortsiktiga kostnadsreduktioner. årt förslag innebär att Rexam lämnar den ?trygga? tillvaron med terminer som enda prissäkringsalternativ. Genom år analys kan de med användningen av flera prissäkringsalternativ köpa aluminium till lägre priser och därmed göra sig en bättre vinst. Riskerna stiger givetvis något i och med att ytterligare instrument med större risk används, men på det stora hela finns det möjlighet till ökad ekonomisk vinst genom lägre inköpspriser av aluminium. Genomförandet av förslaget innebär att Rexam anställer en ansvarig person som arbetar aktivt med inköpet av Aluminium. årt modellerande in denna uppsats visar att genom att se på historiken, så finns det stora möjligheter till en prisbild av aluminiuminköpen som totalt sett skulle kunna generera lägre omkostnader i niå med 2,5-3 mil...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Uppsatsen undersöker om vi genom statistisk och ekonomisk analys kan förbättra det brittiska Aluminiumföretaget Rexams prissäkringsstrategi vid inköp av råvaran aluminium, genom användning av olika kontraktuella avtal. Rexams nuvarande strategi innebär att de ett år innan en viss period säkrar hela det nästkommande årets aluminiuminköp med hjälp av terminer. På så sätt har Rexam eliminerat en stor del av osäkerheten i företagets varuinköp. Rexam är mer intresserade av att kunna leverera ett säkrare estimat av kommande års resultat än av att göra kortsiktiga kostnadsreduktioner. årt förslag innebär att Rexam lämnar den â?tryggaâ? tillvaron med terminer som enda prissäkringsalternativ. Genom år analys kan de med användningen av flera prissäkringsalternativ köpa aluminium till lägre priser och därmed göra sig en bättre vinst. Riskerna stiger givetvis något i och med att ytterligare instrument med större risk används, men på det stora hela finns det möjlighet till ökad ekonomisk vinst genom lägre inköpspriser av aluminium. Genomförandet av förslaget innebär att Rexam anställer en ansvarig person som arbetar aktivt med inköpet av Aluminium. årt modellerande in denna uppsats visar att genom att se på historiken, så finns det stora möjligheter till en prisbild av aluminiuminköpen som totalt sett skulle kunna generera lägre omkostnader i niå med 2,5-3 miljoner USD årligen. Med en strategi för att köpa till spotpris fann vi ännu större möjligheter till att sänka kostnaderna, till priset av en högre risk.

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2005-01-14]   Uppsatsen undersöker om vi genom statistisk och ekonomisk analys kan förbättra det brittiska Aluminiumföretaget Rexams prissäkringsstrategi vid inköp av råvaran aluminium, genom användning av olika kontraktuella avtal. Rexams nuvarande strategi innebär att de ett år innan en viss period säkrar hela det nästkommande årets aluminiuminköp med hjälp av terminer. På så sätt har Rexam eliminerat en stor del av osäkerheten i företagets varuinköp. Rexam är mer intresserade av att kunna leverera ett säkrare estimat av kommande års resultat än av att göra kortsiktiga kostnadsreduktioner. årt förslag innebär att Rexam lämnar den â?tryggaâ? tillvaron med terminer som enda prissäkringsalternativ. Genom år analys kan de med användningen av flera prissäkringsalternativ köpa aluminium till lägre priser och därmed göra sig en bättre vinst. Riskerna stiger givetvis något i och med att ytterligare instrument med större risk används, men på det stora hela finns det möjlighet till ökad ekonomisk vinst genom lägre inköpspriser av aluminium. Genomförandet av förslaget innebär att Rexam anställer en ansvarig person som arbetar aktivt med inköpet av Aluminium. årt modellerande in denna uppsats visar att genom att se på historiken, så finns det stora möjligheter till en prisbild av aluminiuminköpen som totalt sett skulle kunna generera lägre omkostnader i niå med 2,5-3 miljoner USD årligen. Med en strategi för att köpa till spotpris fann vi ännu större möjligheter till att sänka kostnaderna, till priset av en högre risk.
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=26424 [2024-05-03]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×