"Ursäkta, varför åker du på charter?" - en uppsats om alkoholens betydelse för charterupplevelsen.

1278 visningar
uppladdat: 2005-02-01
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Välkommen till Charterland! Om du på din semester vill komma bort från det vardagliga livet är det en utmärkt idé att åka till Charterland. Charterland är området mellan Alperna och Sahara, där solen alltid skiner och där den billiga spriten finns i överflöd. I Charterland finns det många historiska och kulturella sevärdheter. Visst kan det vara intressant, men handen på hjärtat, det är väl inte det som den typiske charterturisten söker. Den typiske charterturisten efterfrågar väl att i lugn och ro kunna ägna sig åt de aktiviteter som främst utmärker denna resenär, det vill säga att supa och sola? Emellertid kan människor tänka på olika saker, en del tänker kanske just supa och sola, medan andra tänker avkoppling när charter kommer på tal. Denna kandidatuppsats behandlar människors olika föreställningar om vad en charterupplevelse är och består av. Uppsatsen behandlar vidare vilken betydelse konsumtion av alkohol kan ha för en upplevelse som charterresan, för vem konsumtionen i sådana fall är väsentlig, på vilka sätt och varför. Syftet är att genom att genomföra kvalitativa intervjuer kunna skapa en förståelse för vilka olika föreställningar, som finns om en charterupplevelse, samt vilken betydelse konsumtion av alkohol har i denna. Uppsatsen tar sin utgångspunkt i teorier om behov, asketisk och hedonistisk konsumtion, Rites de passage, lek och liminalitet samt olika turistroller. Det teoretiska materialet är tillsammans med det empiriska material, i form av intervjuresultat, basen i uppsatsen och det är utifrån dessa båda som våra frågeställningar slutligen besvaras. Utifrån våra kvalitativa intervjuer har vi kommit fram till slutsatsen att föreställningar om charterupplevelsen, samt konsumtion av alkohol i denna, tenderar att variera. Vi har funnit att det framförallt kan bero på faktorer som til...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: "Ursäkta, varför åker du på charter?" - en uppsats om alkoholens betydelse för charterupplevelsen.

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2005-02-01]   "Ursäkta, varför åker du på charter?" - en uppsats om alkoholens betydelse för charterupplevelsen.
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=26657 [2024-05-04]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×