"Nothing succeeds like success" ­ en intervjustudie om återkopplingens betydelse för elevers motivation i grundskolans senare år.

1477 visningar
uppladdat: 2008-01-01
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Sammanfattning: Vårt övergripande syfte har varit att undersöka hur man med hjälp av återkoppling kan påverka motivationen hos elever. Motivation är ett vitt begrepp och det finns olika förklaringar och teorier till vad som påverkar motivation. Inom motivationsforskning skiljer man på inre och yttre motivation. En yttre motivation är påverkan från omgivningen av t.ex. föräldrar, medan en inre motivation finns hos individen. Ett sätt att påverka motivationen är att ge eleverna återkoppling. Den kan ges på olika sätt, t.ex. skriftligt eller muntligt. Forskare som t.ex. Houten och Øiestad framhåller vikten av att vara tydlig i återkopplingen som ges. De poängterar även att positiv återkoppling bör ges oftare konstruktiv kritik. Metod: Vi har använd oss av en kvalitativ intervjustudie. I studien ingår fyra lärare och tjugo elever. Vi har valt ut elever som undervisas av de lärare vi fick intervjua. Frågeställningar: Hur skiljer sig uppfattningen om inlärning, bedömning, återkoppling och motivation mellan lärare och · elever? Påverkas inlärningen av återkoppling? · Hur kan återkoppling påverka motivationen hos elever? · Resultat: I vår undersökning framkom att eleverna anser att läraren har en stor påverkan på deras motivation. De vill att läraren skall vara engagerad och variera sin undervisning. Bland de intervjuade lärarna framkom att alla ger någon form av återkoppling. Eleverna anser sig få för lite återkoppling överlag. De får mer återkoppling i de praktisk-estetiska ämnena än i de ...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: "Nothing succeeds like success" ­ en intervjustudie om återkopplingens betydelse för elevers motivation i grundskolans senare år.

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2008-01-01]   "Nothing succeeds like success" ­ en intervjustudie om återkopplingens betydelse för elevers motivation i grundskolans senare år.
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=26864 [2024-05-19]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×