Picknick i Paradiset - kulinarisk turism på Österlen

1639 visningar
uppladdat: 2007-08-23
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Vårt syfte är att undersöka på vilket sätt kulinarisk turism har potential att särskilja en region från andra. Vår empiriska studie tar sin utgångspunkt i ett regionalt matkoncept, en picknickkorg, och dess förmåga att synliggöra fem begrepp; rörlighet, plats, upplevelse, identitet och äkthet. Våra frågeställningar är: Hur påverkar matkonceptet turistens rörelse på Österlen? På vilket sätt bidrar matkonceptet till att skapa Österlen som plats? Hur skapas matupplevelsen på Österlen? Hur skapas identitet utifrån symbolvärden som kan kopplas till matkonceptet? På vilket sätt kan matkonceptet skapa en känsla av äkthet? Vi har använt oss av en kvalitativ metod och vårt empiriska material bygger på intervjuer och observationer. Intervjuerna utfördes med fem turist- och matproducenter på Österlen. Vi har kommit fram till picknickkonceptet kan påverka turisters rörelse genom främst användandet av mjuk kontroll i form av marknadsföring och infrastrukturella prioriteringar. Picknickkon-ceptet kan dessutom bidra till att skapa Österlen som plats främst genom de relationer och mentala föreställningar som skapas, men även genom att maten materialiserar Österlen som plats. Picknick-upplevelsen skapas genom ett stort antal faktorer. Matens förmåga att involvera alla sinnen och därigenom skapa helhetsupplevelser är viktig del. Därtill är en viktig aspekt hur turisten väljer att transport-era sig och hur upplevelselandskapet arrangeras av mat- och turist-aktörerna. Under förutsättning att turister väljer att se picknick-konsumtion som en klassmarkör kan korgen bidra till att skapa både individuell och regional identitet. Picknickkorgen som symbol för kulinariskt arv bidrar även den till att skapa regional identitet under förutsättning att innehållet representerar mattraditioner och kvalitet. Vidare kan picknickkonceptet skapa en känsla av äkthet genom att kopplingar mellan maten och det lokala på olika sätt ...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Picknick i Paradiset - kulinarisk turism på Österlen

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2007-08-23]   Picknick i Paradiset - kulinarisk turism på Österlen
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=27484 [2024-05-14]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×