De tre musketörerna

12 röster
23844 visningar
uppladdat: 2004-02-26
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
(författare: Alexandre dumas, år: 1845)

Handling
Boken handlar om en ung man vid namn D´artagnan vars största dröm är att få bli en musketör. Så han ger sig iväg från sin hemstad Gascogne till Paris, för att med sitt rekommendationsbrev som han fått av sin far, försöka få sin dröm att bli sann.
När han väl kommit fram blir han utmanad på duell av tre olika musketörer (som heter Porthos, Aramis och Athos) på samma dag, på grund av små olyckshändelser. När han sedan märker att de tre musketörerna är vänner så förstår han att han inte skulle ha någon chans. Därför hjälper han dem sedan att döda kardinalens män som kommer för att arrestera dem. Genom denna handling blir han vän de tre musketörerna som han sedan går igenom en rad kungliga och personliga problem och konflikter med, för att sedan kunna nå sitt mål, att bli musketör.

Min åsikt om boken
”De tre musketörerna” uppfyllde verkligen inte mina förhoppningar, vilka var att det var en spännande och fartfylld bok. Snarare tvärtom. Mellanrummen mellan dom få och korta spännande rader som fanns var alldeles för långa, vilket tyvärr förde med sig att jag helt tappade läslusten. Att vända sida kändes mer som om jag skulle lyfta en tung sten som krossade allt hopp om en spännande läsning. Miljö beskrivningarna var svaga, det kändes mer som om författaren skrapade på ytan av något som kunde haft mycket mer detaljer. Det blev ytligt och tråkigt helt enkelt. Detta gjorde att jag släppte en del av inlevelsen i boken. Med det menar jag att det kändes mer som om jag skummade igenom boken istället för att läsa den. Sen kommer vi till en sak som jag antagligen skall klandra årtalet boken som boken gjordes,det rikigt förnäma och jobbiga språket som till och med det ”vanliga” folket använde. Inte bara de högt uppsatta personerna i boken. Det var enligt mig rikigt irriterande. I början var det dock rätt så roligt att läsa, men jag tröttnade snabbt på det så hela tiden överdrivet välformulerade språket. Om jag skalln säga ett par positiva saker om boken (vilket den egentligen inte är värd efter mitt lidande att läsa igenom hela) så kan det vara att väcktes till liv efter ca 300 sidor med en ökande grad av ”spänning”. Men egentligen tror jag att boken bara (efter 300 sidor!) började skrivas i en normal spänningsgrad, som vilken annan bok som helst (med vissa ökningar) skulle hålla sig i. Eller så kan det vara så att jag tills slut uppskattade minsta lilla spänning efter det tröttsamma förspelet. Boken har få och små komiska händelser, men ett exempel på en sån skulle isåfall vara när de tre musketörerna och D´artagnan slog vad med några kamrater om att dom kunde äta upp sin frukost inom en timmes tid på fiendens mark(England). Så dom slogs mot engelska soldater samtidigt som dom försökte äta upp sin frukost, och vann vadet med livet i behåll. Men för övrigt är boken i stort sett en långtråkig bok som jag inte tycker borde vara värd titeln klassiker. Anledningen till att den faktiskt är en klassiker tror jag är att boken gjorde en sådan stor sensation på den tiden boken blev gjord, att folket fortsatte att läsa den. Men i nutidens läge så tror jag att intresset för boken har börjat blekna. Jag tror nämligen att deb tidens böcker har svårt...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: De tre musketörerna

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2004-02-26]   De tre musketörerna
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=2805 [2024-03-29]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×