Ungdomssituationen i Stockholm

4283 visningar
uppladdat: 2004-02-26
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Igår natt klockan 23:00 rånades och misshandlades en ung 16årig flicka på Sergels torg av 3 ungdomar som tyckte at hon hade fula kläder på sig. Den 16årige flickan kunde ringa polisen från sin mobiltelefon när ungdomarna hade sprungit därifrån. Flickan fördes till sjukhus med svåra skador. Läkarna säger att skulle hon komma inte en timme senare så hade det varit för sent.
Situationen hos alla ungdomar här i Stockholm är alldeles för dålig anser David Westman Stojkovic. Vi har bara två ungdomsgårdar och bara en av dom två gårdarna ligger i närheten av där vi bor. Ungdomarna måste få hålla på med sina Intressen och ha någonstans att vara. Annars så gå allt fler ungdomar ut på stan och gör olagliga saker som att snatta, slåss och
förstöra.

Resultat av besparing
För bara några månader sedan la moderaterna ner ungdomsgården stugan som låg i Svedmyra. Allt fler ungdomar fick då ingen stans att ta vägen så många av dom började att gå ut på stan istället. Det är inte bara heller ungdoms gårdar som behövs. Staten borde tänka på att placera ut lite mer skateboard parker och lite discon som man kan gå till på kvällarna. Efter som att polisen också har skurit ner på sina resurser så passar ungdomarna att utnyttja det läget. Men det behöver dom inte om dom får fler ställen att vara på.

Vad ska ungdomarna göra?
När man åker skateboard på gatorna så brukar folk också klaga på en anser David. Det är väldigt jobbig, men så behöver det inte vara om kommunen bara kunde anstränga sig lite för att sätta ut fler skateboard parker. Speciellt skateboard parker som man inte behöver betala inträde för att kunna koma in och åka i. Det man kan göra på en ungdomsgård är att spela tv spel, spela biljard och titta på tv. På en ungdomsgård kan man mixa musik och spela musik i en studio med instrument. Fast dom två avdelningarna är stängda för renovering och blir inte klara för ens en lång tid framåt. Kommunen borde också utveckla dom få ungdomsgårdarna som finns i Stockholm.

Ungdomskris i Stockholm
Sju av tio ungdomar anser att det är alldeles för mycket våld på gatorna. Några vågar inte gå ut på kvällarna och några får inte ens gå ut på kvällarna. Så ska det inte behöva vara. Man ska kunna få och våga vara ute så sent man vill på kvällarna utan att man ska bli överfallen eller rånad. Om kommunen inte gör någonting åt den här situationen snart så kommer det att bli kris här i Stockholm.

Förslag till olika aktiviteter
Kommunen borde också fixa lite med kurser ibland annat musik, skateboard kurser och annat som ungdomarna vill lära sig. Om ungdomarna skulle få lämna in ett förslagsbrev med olika förslag till kommunen också kan kommunen diskutera om vad som ska byggas. Men då får dom inte bara bygga en lite lekplats utan några stora saker som till exempel några skateboard parker eller många fler ungdomsgårdar. Eller kanske några diskotek skulle också kunna vara bra att ha anser David Westman. Polisresurserna måste också ökas betydligt mycket mer. Vi måste ha mer poliser som patrullerar ute på stan och även i många andra områden som till exempel Enskede dalen, bagarmossen, Högdalen och Farsta. Om staten skulle öka polisresurserna så skulle all skadegörelse minska. Följden efter det blir att vi kan spara in mer pengar och bygga ut mera skateboardparker och ungdomsgårdar. Att betala polisens löner kostar inte alls lika mycket som att betala all skadegörelse anser Christer Söber orolig ungdom.


z

Polisens styrka skärs ner alldeles för mycket.



Ungdomarna behöver mer och bättre ungdomsgårdar.


Ungdomarna behöver göra bättre saker än att vandalisera.

Text: Daniel Wetterström
Bilder: Daniel. Wetterström


Källförteckning

Intervju med David Westman Stojkovic

http://www.solargard.com.au/images2/products-vandal-before.jpg

http://images.google.se/imgres?imgurl=kacko.kgb.cz/fotky/bohumin_k-centrum.gif&imgrefurl=http://kacko.kgb.cz/fotky.htm&hl=sv&h=...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Ungdomssituationen i Stockholm

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

  • Inactive member 2007-11-28

    hahaah lär dig svenska?

Källhänvisning

Inactive member [2004-02-26]   Ungdomssituationen i Stockholm
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=2816 [2024-04-27]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×