De tre musketörerna

20 röster
27820 visningar
uppladdat: 2004-02-26
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
”De tre musketörerna” är skriven 1844 och utspelar sig i Frankrike på 1600-talet.
Den handlar om gascognaren D´Artagnan, som kom till Paris för att ta tjänst hos kapten De Tréville. D´Artagnan kommer genast i bråk och hoppar på en adelsman som hånat honom för hans gamla häst, mannen visar sig sen vara greve Rochefort. Han hyr in sig på ett värdshus som ägs herr Bonacieux. D´Artagnan blir senare förälskad i fru Bonacieux, som jobbar hos drottning Anna från Österrike. Hon är en av de få som drottningen delar sina hemligheter om hertigen från England med. Hos musketörkaptenen träffar D´Artagnan tre män ur kungens livvakt – musketörerna Athos, Porthos och Aramis. Han lyckas utmana alla tre på duell. När duellerna skall utkämpas kommer fem av kardinal Richelieus män, för att förbjuda duellen. Då ställer de sig alla fyra mot kardinalens män. D´Artagnan sticker ner en, och räddar Athos från att bli nedstucken, och blir därmed vän med musketörerna. Kardinal Richelieu, greve Rochefort och den vackra men förrädiska Mylady blir sen deras värsta fiender.

Drottningen har gett bort ett diamantsmycke till sin älskare, hertig Buckingham från England. Richelieu får reda på det och ber kungen att han ska kräva att drottningen ska bära smycket på en fest. Drottningen ger fru Bonacieux i uppgift att hitta någon som kan rida till hertigen och hämta igen smycket. Hon ger först uppdraget till sin man, men han går till Rochefort för att avslöja dem, men D´Artagnan hör samtalet med greven, och går till fru Bonacieux. Han erbjuder sina och de andra tre musketörernas tjänster. De tre musketörerna och d´Artagnan ger sig sen ut på den farliga resa från Paris till London. Det är bara D´Artagnan som lyckas komma hela vägen till London. Väl i London finner han att en diamant saknas på smycket, Mylady har varit framme. Men med hjälp av hertigens juvelerare lyckas han få tillbaka smycket helt till Frankrike, och till drottningen. Richelieu ser sedan överraskad hur drottningen bär sitt diamant smycke, med alla juveler på festen. Sedan ger sig D´Artagnan ut för att leta reda på sina kamrater som råkat ut för olika missöden, och blivit kvarlämnade någonstans mellan Paris och London. Mylady är den som gör så att D´Artagnans älskade fru Bonacieux blir mördad, men musketörerna ser sen till att Mylady blir avrättad.

Boken är jättebra, och man kan leva sig in i handlingen trots att den utspelade sig för fyrahundra år sedan. Den är lång och kan vara lite svår men jag tyckte inte den var långtråkig. Det finns inget riktigt budskap utan de tre musketörerna är en historia som Dumas skrev för att roa. Dumas skrev de tre musketörerna liksom en stor del av sina böcker som följetång i tidss...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: De tre musketörerna

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

  • Inactive member 2010-02-23

    hej

  • Inactive member 2013-04-08

    Vad är det som gör boken till en roman Alltså epoken romantiken? Prov snar svara snabbt

Källhänvisning

Inactive member [2004-02-26]   De tre musketörerna
Mimers Brunn [Online]. http://mimersbrunn.se/article?id=2820 [2018-06-23]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×

Logga in med Facebook