Recept till anka

2 röster
9067 visningar
uppladdat: 2004-02-27
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete

Ankbröst med karamelliserad potatis, jordärtskocka och apelsinsky IngredienserBeräknat för 4 portioner4 st ankbröst

salt och peppar

Potatis och grönsaker:
400 g skalade potatis
250 g jordärtskocka
250 g ostronskivling
2 st skalade vitlöksklyftor
1 msk socker
0,5 dl vit balsamvinäger eller vitvinsvinäger
smör och olja
salt och peppar

Apelsinskyn:
0,5 msk socker
3 dl pressad apelsinjuice
1-2 msk flytande kycklingbuljong
50 g smör
2 st finhackade schalottenlökar eller rödlökar
1 dl hackad persilja
salt och peppar



Gör så här:Snitta skinnet på ankan, salta och peppra. Stek ankan på skinnsidan tills det är knaprigt, ca 7 minuter, på medelvärme. OBS! Bara ena sidan ska stekas! Lägg upp på plåt/ugnsform med skinnsidan uppåt. Så här långt kan ni förbereda ankan någon timme innan gästerna kommer.

Nyårskväll:Sätt ugnen på 130 grader.Innan du sätter dig och äter hummerförrätten sätter du in ankbrösten i ugnen, sätt termometern på 55 grader, så piper den till när ankan är klar. Detta tar ca 15 minuter. Potatis och grönsaker:Skala jordärtskockan, dela potatisen och skockan i jämnstora bitar. Riv svampen i bitar och stampa vitlöken med baksidan av en t ex kniv.Bryn skockan i 5 minuter i smör och olja. Ta i potatisen, fortsätt stekningen tills de börjar kännas lite mjuka. Ta i svampen och vitlöken. Låt brynas med i 5 minuter. Häll på sockret och låt det bli karamelliserat. Salta och peppra. Bränn av med (slå på) vinägern. Lyft upp grönsakerna och varmhåll under folie.

Såsen:Häll i apelsinjuicen och sockret i stekpannan. Häll på flytande kycklingbuljong. Koka ner och smaksätt med salt och peppar. Vispa ner smöret och sila såsen i en ren kastrull. Plasta såsen och ställ åt sidan.Så här lång kan ni förbereda på förmiddagen om middagen ska ätas på kvällen.

Nyårskväll:Är det bara att värma på det gröna i ...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Recept till anka

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2004-02-27]   Recept till anka
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=2832 [2024-04-29]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×