Recept till anka
9067 visningar
uppladdat: 2004-02-27
uppladdat: 2004-02-27
Inactive member
Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare.
Kommentera arbete
Ankbröst med karamelliserad potatis, jordärtskocka och apelsinsky IngredienserBeräknat för 4 portioner4 st ankbröst
salt och peppar
Potatis och grönsaker:
400 g skalade potatis
250 g jordärtskocka
250 g ostronskivling
2 st skalade vitlöksklyftor
1 msk socker
0,5 dl vit balsamvinäger eller vitvinsvinäger
smör och olja
salt och peppar
Apelsinskyn:
0,5 msk socker
3 dl pressad apelsinjuice
1-2 msk flytande kycklingbuljong
50 g smör
2 st finhackade schalottenlökar eller rödlökar
1 dl hackad persilja
salt och peppar
Gör så här:Snitta skinnet på ankan, salta och peppra. Stek ankan på skinnsidan tills det är knaprigt, ca 7 minuter, på medelvärme. OBS! Bara ena sidan ska stekas! Lägg upp på plåt/ugnsform med skinnsidan uppåt. Så här långt kan ni förbereda ankan någon timme innan gästerna kommer.
Nyårskväll:Sätt ugnen på 130 grader.Innan du sätter dig och äter hummerförrätten sätter du in ankbrösten i ugnen, sätt termometern på 55 grader, så piper den till när ankan är klar. Detta tar ca 15 minuter. Potatis och grönsaker:Skala jordärtskockan, dela potatisen och skockan i jämnstora bitar. Riv svampen i bitar och stampa vitlöken med baksidan av en t ex kniv.Bryn skockan i 5 minuter i smör och olja. Ta i potatisen, fortsätt stekningen tills de börjar kännas lite mjuka. Ta i svampen och vitlöken. Låt brynas med i 5 minuter. Häll på sockret och låt det bli karamelliserat. Salta och peppra. Bränn av med (slå på) vinägern. Lyft upp grönsakerna och varmhåll under folie.
Såsen:Häll i apelsinjuicen och sockret i stekpannan. Häll på flytande kycklingbuljong. Koka ner och smaksätt med salt och peppar. Vispa ner smöret och sila såsen i en ren kastrull. Plasta såsen och ställ åt sidan.Så här lång kan ni förbereda på förmiddagen om middagen ska ätas på kvällen.
Nyårskväll:Är det bara att värma på det gröna i ...
...läs fortsättningen genom att logga in dig.
Medlemskap krävs
För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.Kontot skapar du endast via facebook.
Källor för arbetet
Saknas
Kommentarer på arbetet
Inga kommentarer än :(
Liknande arbeten
-
Inactive member
-
Inactive member
-
Inactive member
Källhänvisning
Inactive member [2004-02-27] Recept till ankaMimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=2832 [2024-04-29]
Rapportera det här arbetet
Är det något du ogillar med arbetet?
Rapportera