Islam

6 röster
13252 visningar
uppladdat: 2004-05-16
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete

Islam är Allahs sista bud till mänskligheten. Allah uppenbarade denna religion genom den helige Profeten Muhammed (SAW). Den som följer islam kallas muslim. För närvarande finns det mer än en miljard muslimer i världen, vilket är ett betydande antal.
Islam erbjuder människor att tillbe Allah och att göra goda gärningar. Islams lära är emellertid inte begränsad endast till dessa två saker. Den ger en fullständig vägledning i hur man skall bete sig på alla livets områden. Den lär oss hur man skall umgås, regler om rättfärdighet och rättvisa, regler för krig och fred etc. En människa stöter alltid på många svårigheter i sitt andliga liv och i samvaron med andra människor. Islam ger bra svar på alla sådana frågor.
Islam föredrar inte blind tro. Islam vill inte att människor ska tro på lösa påståenden utan att använda det förnuft Allah givit dem.

Tvärtom erbjuder islam människor att tänka och försöka komma underfund med vad som är rätt. När islam påstår något grundläggande i läran ges också ett självklart bevis för det som sägs. När t ex islam säger att alla människor är lika mycket värda nämns också ett skäl för detta. Anledningen är att alla människor härstammar från Adam, den första människan, som skapades av jord. Därför är det helt grundlöst att påstå att någon skulle vara mera värd eller överlägsen någon annan p g a ras, hudfärg eller för att man bor i ett visst land. Det enda som är viktigt med sådana saker är att det hjälper oss att känna igen varandra.

Islams helige Profet har uttryckligen sagt, att en arab på inget sätt är bättre än en icke-arab och att det enda som räknas och ger företräde är godhet. Denna regel visade han själv i verkligheten på det sätt han värdesatte Bilal från Afrika, Suhaib från Rom och Salman från Persien för deras tro och goda egenskaper.
Olyckligtvis har många av nutidens människor utvecklat ett sjukligt sätt att se på ras, hudfärg och sitt eget land. Till följd av detta pågår fruktansvärda krig. Dessa orsakar stort lidande för mänskligheten och gör att det uppstår fiendskap och hat. Det enda botemedlet för all denna ondska är den kärlek och jämställdhet som lärs ut av islam .
Ett islamitiskt sätt att leva är det bästa sättet att leva

Frågor
1. Vad undervisar islam om?
Den ger en fullständig vägledning i hur man skall bete sig på alla livets områden. Den lär oss hur man skall umgås, regler om rättfärdighet och rättvisa, regler för krig och fred etc.
2. Vilket är det bästa sättet att leva?

3. Vad kan resultatet bli av nutidens krig?
Krigen orsakar stort lidande för mänskligheten och gör att det uppstår fiendskap och hat.

PROFETEN MUHAMMED (SAW)s BARNDOM
Islams helige Profet, Muhammed (SAW) föddes i Mekka, en stad på den arabiska halvön i nuvarande Saudiarabien. Han föddes i den islamitiska kalenderns tredje månad, Rabiul-awwal. Profeten Muhammed (SAW) tillhörde den förnäma Quraish-stammen. Hans far hette Abdullah och hans mor Amina. Hans far, Abdullah, hade dött strax innan han föddes. Många under inträffade i samband med hans födelse. På det viset kunde världen förstå att Befriaren hade kommit.
I enlighet med arabernas sed hade hans mor överlämnat honom till en amma, som fick sköta honom. Denna vänliga kvinna hette Halima och tillhörde stammen Banu Saad. Hon tog honom med sig till sin by på landsbygden. När han blivit lite större brukade hon ta honom med ut på fälten och upp i bergen så att han skulle få njuta av den rena, friska luften.
När Muhammed (SAW) var omkring fyra år gammal ville han gå ut i djungeln tillsammans med sina fosterbröder. Halima gjorde honom i ordning för utflykten. Hon tvättade honom, kammade honom och satte på honom nya kläder. Sedan satte hon på honom ett halsband med gröna pärlor.
- Vad är det här halsbandet till för? frågade Muhammed (SAW).
- Min käre son! Det kommer att skydda dig från alla faror i djungeln, svarade Halima.
Muhammed (SAW) tog genast av sig halsbandet, gav det tillbaka till Halima och sa:
- Kära mamma! Det här är inte alls nödvändigt. Det finns redan ett Högsta Väsende som kan och kommer att skydda mig.
Den snälla Halima blev förvånad och sa:
- Vem är Han?
Muhammed (SAW) svarade:
- Det är Allah, Han som har skapat mig.
Detta visar så klok Muhammed (SAW) var, och vilket förstånd Han hade redan som ett litet barn.
Allah beskyddar alla.

Frågor
1. Varför bodde Profeten Muhammed (SAW) på landet när han var liten?
I enlighet med arabernas sed hade hans mor överlämnat honom till en amma, som fick sköta honom. Denna vänliga kvinna hette Halima och tillhörde stammen Banu Saad. Hon tog honom med sig till sin by på landsbygden. När han blivit lite större brukade hon ta honom med ut på fälten och upp i bergen så att han skulle få njuta av den rena, friska luften.
2. Vad trodde Halima om halsbandet?
Att det skulle skydda profeten i djungeln.
3. Varför gick inte Muhammed (SAW) med på att ha på sig halsbandet?
Han visste att Allah skulle skydda honom.

PROFETEN MUHAMMED (SAW)s LIV
Profeten Muhammed (SAW) levde ett mycket enkelt liv. Han avskydde oföretagsamhet och lättja och gjorde i allmänhet allt arbete själv. Han var ju Allahs Profet, och tusentals följeslagare var alltid beredda att hjälpa honom. Men ändå tyckte han inte om att andra skulle göra arbetet för honom. Han lagade själv sina kläder och skor.
Hans kläder var alltid enkla och rena. Han åt enkel mat. Han tvättade alltid händerna före och efter varje måltid.

Han hade alltid ett leende på läpparna. Han tog alltid emot besökare med glatt humör. Han talade tydligt och respektingivande. Han höll tyst när andra talade. Han skrek inte åt någon och klandrade ingen. Han använde aldrig ett olämpligt språk.
Han ljög inte en enda gång under hela sitt liv. Han var vänlig mot alla och mycket givmild mot de fattiga och nödlidande. Han frågade de sjuka hur de mådde och tröstade dem. Han brydde sig särskilt mycket om människor som var övergivna och föräldralösa. Om en nödlidande människa bad honom om hjälp sa han aldrig nej. Han var gästfri och bjöd sina besökare med glädje på det han hade. Ibland kunde det hända att han gav sin egen mat till gästerna och själv förblev hungrig.
Han var inte bara snäll mot människor utan också mot fåglar och andra djur. Han sa åt sina följeslagare, att om de red på ett djur und...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Islam

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

  • Inactive member 2007-10-01

    Paaa! Absolutly Halleluja mome

  • Inactive member 2008-02-01

    Vädliiigat braaaa

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2004-05-16]   Islam
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=2879 [2024-05-03]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×