Kalla Kårar - Fantomens hämnd

1 röster
8107 visningar
uppladdat: 2004-05-20
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Av: Benjamin Regnér 8-9 B3
Ämne: Svenska
Lärare: Maria Löfqvist
Bok recension

Titel: Kalla Kårar- Fantomens hämnd

Författare: R L Stine

Fakta om författaren: R L Stine eller Robert Lawrence Stine som han heter föddes den 8 januari 1943 i Columbus Ohio. Robert var lärare för yngre barn innan han bestämde sig för att börja skriva böcker, och hans allra första bok kom ut 1978 och hette ”Hur blir man rolig- En extremt löjlig guide”. Sedan så började han skriva skräck berättelser för yngre barn och också böcker som riktade sig mer mot ungdomar. Hans berättelser har resulterat i över 180 miljoner sålda kopior. Robert Stine har också skrivit en bok om sig själv som heter ”Det kom från Ohio- Mitt liv som författare”.

Handling: Boken handlar om en tjej och en kille, Brooke och Zeke heter de och de är allra bästa vänner. Berättelsen utspelar sig i nutid någonstans i USA på en skola som heter Woods Mill Middle School.
Brooke Rodgers och Zeke Matthews går i sexan och är båda två 12 år, de har varit bästa vänner i nio år så de känner varandra utan och innan.
Det allra bästa de vet är att titta på skräckfilmer tillsammans, de båda anser att de inte är rädda för någonting och att de har nerver av stål.
Skolan de båda går på ska anordna en pjäs där vem som helst kan var med, pjäsen heter fantomen och är en riktigt kuslig berättelse. Pjäsen handlar om man som heter Carlo som äger en mycket gammal teater där pjäser och konserter spelas. Denne Carlo börjar att misstänka att det spökar på hans teater, och tillslut så visar det sig att det bor en fantom i teaterns källare.
Fantomens ansikte är fruktansvärt, han ser ut som ett monster och därför har han en mask på sig. Carlos dotter som heter Esmeralda blir kär i fantomen de båda vill rymma men Esmeraldas pojkvän som heter Eric blir inte så glad när han får reda på detta. Så han söker upp fantomen som bor i en mörk tunnel långt nere under teatersalongen, Eric dödar tillslut fantomen. Esmeralda blir förkrossad när hon får nys om detta och flyr för gott.
Fantomen lever kvar som en vålnad och kommer att hemsöka teatern i all evighet.
Brooke och Zeke fick de båda huvudrollerna i pjäsen, Brooke skulle spela Esmeralda och Zeke skulle spela Fantomen, båda två blev överlyckliga för att de fått två så stora roller i en riktigt ruskig film. De båda blir ännu lyckligare när de får reda på att det vilar en förbannelse över pjäsen, det gör ju bara det ännu häftigare tycker de. Pjäsen skulle nämligen ha spelats på denna skolan för sjuttiotvå år sedan och det var det året som skolan byggdes.
Men pojken som skulle ha spelat Fantomen försvann spårlöst. Men pjäsen skulle spelas ändå för det fanns ju ingen riktig förbannelse utan det var bara en berättelse en myt.
Men snart började det att hända otäcka saker under repetitionerna av pjäsen, ljuset släcktes oförklarligt under en repetition och någon eller något river ner alla kulisser till pjäsen.
Finns det en fantom på riktigt som bor under skolans scen eller är det bara någon som vill förstöra föreställningen…

Mina tankar: Jag tyckte att boken var bra för att den var mycket spännande och ibland lite skrämmande. Kapitlen slutade alltid mycket spännande så man var hela tiden tvungen att börja på nästa för att få reda på vad som hänt, man kunde inte bara lägga ifrån sig boken.
Det är sådana här böcker som jag tycker är väldigt bra, för kapitlena är inte så långa och de slutar aldrig utan spänning så man bara läser och läser.
Utan man vet ordet av så ...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Kalla Kårar - Fantomens hämnd

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

  • Inactive member 2005-06-17

    Brabinjamin regrer jag tycke

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2004-05-20]   Kalla Kårar - Fantomens hämnd
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=2924 [2024-05-03]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×