Bruce den allsmäktige

2 röster
6899 visningar
uppladdat: 2004-05-23
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Anslag: Reportern Bruce har fått i uppdrag att göra ett reportage om ett bageri som ska göra ett rekordförsök på Buffalos största kaka, då bageriet har 30-års jubileum. I samband med intervjun uppstår det några mycket roliga repliker. Mitt första intryck av filmen är att mina skrattmuskler kommer troligast ha arbetsamma nittio minuter framför sig. Bruce är en humoristisk reporter med några få allvarliga inslag.

Presentation: Huvudrollsinnehavaren Bruce, som spelas av Jim Carrie, är en person som söker efter det perfekta reportaget. Bruce är en mycket självupptagen person som ofta och gärna talar om sitt jobb, sina problem, sin karriär och den hett eftertraktade tjänsten som nyhetsankare.

Fördjupning: Evan Baxter är Bruces spydige reporterkollega som tenderar att trycka ner och förnedra Bruce. Han anser att Bruces reportage är tråkiga till skillnad mot hans egna. De bästa direktsända reportagen tillfaller alltid Evan, till Bruces stora förtret. Efter enträget tjatande från Bruce, får han äntligen chansen att göra ett direktsänt inslag. Med fasa i blicken, strax innan sändning får Bruce dessvärre reda på att Evan ska tillträda tjänsten som nyhetsankare. Bruce blir frustrerad, och det leder till att han gör tidernas värsta reportage samtidigt som han ber hela Nyhetskanal Sju dra dit pepparn växer. Inslaget resulterar i att Bruce får sparken. Väl hemma väntar flickvännen Grace som förövrigt sett inslaget. Det uppstår en konflikt mellan Bruce och flickvännen när han skriker att Gud bara straffar honom och att livet är en katastrof. När Grace hör de sistnämnda blir hon ledsen och känner skuld eftersom hon tolkar det som att det är fel på henne. Bruce avslutar bråket genom att stänga dörren efter sig och far i väg med bilen, samtidigt som han skriker att Gud ska lyssna på honom och ge honom ett tecken på att Han hör honom.
Faktum är att Bruce får ett flertal tecken som han inte uppfattar. Flera gånger under kvällen och kommande morgon dyker det upp ett okänt telefonnummer i personsökaren som Bruce ständigt ignorerar. Till sist ringer han numret där han får en adress och ett jobberbjudande.
”Point of no return”: Bruce åker till adressen utan att veta vad det är för erbjudande han kommer att få. Väl framme kommer han in i en tom lokal. Det enda han ser är en städare och Bruce frågar honom hur han kommer till rum sju. Till svar får han reda på att rummet finns på sjunde våningen och att han måste använda trapporna för at komma dit. När han når den sjunde våningen ser han besviket åter en tom, men välstädad lokal. Just som Bruce ska gå därifrån hör han att det är någon där. Det enda han ser är en stor stege som står under en lucka i taket. Bruce ropar upp i luckan att han vill träffa chefen. Personen som svarar säger att han kommer strax och samma man som var vid entrén kliver ner för trappstegen. Bruce vänder om och ska just gå, då mannen säger att det är han som är chefen. Efter en stunds diskuterande påstår chefen att han är Gud. Han erbjuder Bruce jobbet som Gud. Bruce häpnar.
– Du har alltid sagt att du kan göra det bättre, nu har du din chans. När du lämnar byggnaden har du blivit berikad med alla mina krafter, säger mannen som envist hävdar att han är den allsmäktige. Bruce svarar med ett misstroget – Visst, och lämnar byggnaden. Väl ute trampar han i ett vatten fyllt hål, men istället för att sjunka ner med foten i den, som han gjorde när han anlände, går han på ytan. Bruce tror han håller på att bli tokig. Han sätter sig i bilen för att köra i väg, men den startar inte. Då ropar han – Starta! Till hans stora förvåning startar bilen. Han blir hela tiden påmind om att han har krafter genom att alla hans önskningar går i uppfyllelse. Väl inne i en liten restaurang börjar han försiktigt att prova krafterna och upptäcker att det fungerar. I samma stund dyker Gud upp vid hans sida och säger att han inte gett honom instruktionerna hur han kan använda sin styrka och makt.

Konfliktupptrappning: Bruce missbrukar sin förmåga redan från första början, genom att skapa mycket exklusiva nyhetsinslag. Av en ”slump” befinner sig Bruce som enda reporter på plats när polishunden Hank hittar legenden Jimmy Hoffa. Inte nog med det så ertappas samtidigt en konkurrerande nyhetsteam med bilen full med droger. Det leder till att han får tillbaks jobbet han tidigare förlorade. Vid ett annat tillfälle när Bruce gör ett av sina tråkiga reportage, händer det återigen en häpnadsväckande händelse. En meteorit slår ner i marken just precis i närheten, återigen skapad händelse av den allsmäktige Bruce. Inte mindre än ett dygn efter att han fått tillbaka arbetet, har Bruce fått ett nytt smeknamn; ”Mr Exclusive”. Nu kretsar allt kring honom. Bruce börjar till och med använda krafterna till att förnedra den nye nyhetsuppläsaren Evan Baxter genom att förvränga hans röst till ett obegripligt babbel och får honom att läsa upp förnedrande repliker vid direktsändningen. Bruce har blivit en liten djävul med Guds förmåga.
Samma dag har Bruce ordnat en fantastisk dag för flickvännen Grace, genom att bjuda henne på helkroppsmassage och som avslut bjuder han henne på en romantisk middag i Buffalos finaste restaurang. Allt är som gjort för ett frieri. Bruce ställer sig på knä framför henne. Grace är alldeles uppspelt av lycka när Bruce högtidligt talar om för henne att han fick jobbet som nyhetsankare. Hennes besvikelse går inte att ta miste på, men hon håller masken inför Bruce.

På restaurangen börjar Bruce höra röster som gör att han tror att han börjar bli tokig. Han går ut och ställer sig på huk och ber Gud ge honom en chans. Bruce blir förflyttad i ett ögonblick till Mount Everest där han träffar Gud som förklarar att rösterna han hör är böner.
– Om du fortsätter att ignorera dessa böner så fortsätter de att vara osammanhängande. Du måste lyssna på dem, förklarar Gud. Gud frågar hur många han hjälpt under den vecka Bruce haft sin förmåga. Till svar förklarar Bruce att han varit tvungen att fixa sina egna problem, sen ska han ta hand om världen. Bruce blir informerad att han endast har makten över en stadsdel i Buffalo, mellan femtiosjunde gatan och Commingwell, och om att han inte kan få mer jobb än han klarar av. Bruce bestämmer sig för att besvara alla böner. Men hur? Till sist beslutar Bruce sig att utnyttja en e-post liknande tjänst. Han startar nedladdningen av alla böner och upptäcker att det är drygt tre miljoner böner som ska besvaras. Då gör han något drastiskt och svarar ja på alla böner.

Nyhetskanalen ordnar en välkomst fest för Bruce, men flickvännen Grace har inte kommit pga. att han har betet sig så illa mot henne. Han ringer flera gånger och då hon inte svarar, lämnar Bruce ett meddelande i telefonsvararen där han tigger och ber att hon borde komma på festen. Bruces nya arbetskollega, Susan Ortega, flörtar hämningslöst med Bruce på festen. Mitt i en kyss dyker Grace upp, som blir fruktansvärt arg och ledsen och lämnar Bruce. Han känner sig misslyckad och gör allt som står i hans makt för att få tillbaks Grace. Hon får se dom mest märkliga tecken på att Bruce existerar, så att inte hon ska kunna glömma Bruce.

När Bruce ska genomföra sin första nyhetspresentation tillsammans med Susan, går de mesta fel. Det uppstår ett flertal strömavbrott som gör Bruce märkbart irriterad. När Bruce äntligen kan göra sitt jobb, blir han avbruten av dem som sitter i kontrollrummet. Han får reda på att det uppstått ett upplopp över delar av Buffalo. Bruce inser då att något måste göras och springer i väg från studion för att se händelserna med egna ögon. När han ser allt elände, förstår han att det är en direkt följd av att allas böner blivit uppfyllda.
Konfliktupplösning: Bruce befinner sig i samma lokal där allt började. Där står Gud och skurar golvet medan han säger till Bruce att det är inte så lätt som man kan tro med jobbet som Gud. Bruce börjar nu förstå att ingen vinner på att vara en självisk idiot. Han börjar från och med nu att vara vänlig mot folk och även hjälpa dom spontant. Bruce meddelar Evan att han får behålla jobbet. Det var ju Evan som förtjänade nyhetsankartjänsten från första början. Bruce återgår till sin gamla tjänst som reporter.

Han inser även att han måste ordna upp sitt privatliv, men av en slump råkar han höra att Grace inte vill bli sårad av honom fler gånger. Bruce blir ledsen av det han får höra. För att mildra sin ångest går Bruce ut i den regniga natten för en promenad. Gråtande ställer sig han med utsträckta armar på motorvägen och skriker rakt ut att han inte vill ha dessa krafter och den makt längre. Då uppenbarar sig ett starkt ljussken mot honom, som dessvärre visar sig vara en långtradare som kommer i hög fart och kör över Bruce. Han kommer upp till himlen och frågar Gud om han har dött. Gud talar om meningen med livet med den villrådige Bruce och uppmanar honom att be. Bruce ber om att krig och svält ska upphöra och frågar sen Gud om det lät bra. Gud svarar sarkastiskt att det är perfekt, om han vill bli miss Amerika, och frågar istället Bruce vad det är han egentligen bryr sig om. Efter en stunds funde...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Bruce den allsmäktige

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2004-05-23]   Bruce den allsmäktige
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=2996 [2024-05-03]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×