Monas bästa kaka
4908 visningar
uppladdat: 2004-05-23
uppladdat: 2004-05-23
Inactive member
Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare.
Kommentera arbete
4 ägg
135 g margarin
1 dl vatten
100 g mörk blockchoklad
135 g vetemjöl
1 tsk vanilinsocker
2 tsk bakpulver
1/2 tsk kanel
1/2 tsk ingefära
Fyllning och garnering
2 dl socker
2 dl vispgrädde
2 msk margarin
1 chochladkaka schweizernöt 100 g
(men mona brukar ta en 1/2 till)
Vispa ägg och socker poröst. Smält margarin och choklad tillsammans med vattnet på MYCKET svag värme i en kastrull eller i en skål med vattenbad.
Blanda de torra ingredienserna och rör nedi äggsmeten växelvis med chokladblandningen.
Grädda i en väl smord form, ca 45 minuter i 175 graders värme. När kakan är kall delas den i två bottnar.
Koka upp socker, grädde och matfett i en kastrull.
bryt i chokladen och låt den smälta i blandningen.
Koka under omrörning då och då tills massan tjocknar. Låt glasyren svalna något och bred den sedan me...
...läs fortsättningen genom att logga in dig.
Medlemskap krävs
För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.Kontot skapar du endast via facebook.
Källor för arbetet
Saknas
Kommentarer på arbetet
-
Inactive member 2005-06-07
Monas bästa kaka? Och du heter
-
Inactive member 2005-12-16
Ja, mona är min moster :PJag
Liknande arbeten
Källhänvisning
Inactive member [2004-05-23] Monas bästa kakaMimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=3009 [2024-04-29]
Rapportera det här arbetet
Är det något du ogillar med arbetet?
Rapportera