Candidate genes for beef quality : allele frequencies in Swedish beef cattle

746 visningar
uppladdat: 2008-01-01
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
In Swedish beef retail cuts there are marked differences in meat quality, e.g. tenderness and marbling, between individual animals. A proportion of these differences are explained by the animals’ genetic make up. A number of polymorphisms in key genes have been reported for their association with meat quality traits and the major candidate genes in this paper are DGAT1, Leptin, TG, CAPN1, CAST, and DNAJA1. Genotype information on 400 individuals from five Swedish beef breeds (Charolais, Hereford, Angus, Simmental and Limousin) regarding eight polymorphisms located in four candidate genes was compared to literature reports. The results from frequency analyses of these eight polymorphisms revealed only minor deviations from previous reports. However, the Simmental individuals in this study differed from both the other Bos Taurus breeds included in the study and from results in the literature in that a lower frequency of the “tender” T allele was observed for the marker CAPN1-4571 in the gene encoding the proteolytic enzyme calpain. This could be a result of “sampling effect” due to small sample size i.e. the samples are not representative for the overall population. In an upcoming study regarding genetic effects on meat quality in Swedish beef breeds samples from pure beef breeds need to be complemented with crossbreeds in order to achieve adequate sample sizes. Systematic effects of gender, feed, age, and slaughter treatment should be minimized, especially considered the limited animal material available. Potential breeding animals may, when associa...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Candidate genes for beef quality : allele frequencies in Swedish beef cattle

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2008-01-01]   Candidate genes for beef quality : allele frequencies in Swedish beef cattle
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=31075 [2024-05-02]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×