Time Care ? schemaläggningsprogram med individuella och flexibla arbetstider: en vinn-vinn situation för arbetsgivare och anställda?

5803 visningar
uppladdat: 2005-01-01
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Time care är ett datorbaserat schemaläggningsprogram som tar hänsyn till både arbetsgivare och de anställdas individuella önskemål angående arbetstider. Utgående från den ram verksamhetens bemanningsbehov utgör registerar personalen in individella önskemål om arbetstider inför en given schemaperiod. Det är också möjligt att lägga veto för tider då man av olika orsaker inte kan eller önskar arbeta. Detta gör att varje arbetstagare får en möjlighet att utforma sitt personliga schema för den angivna tidsperioden. Fokus på denna uppsats kommer att ligga på vad denna organisationsförändring (TimeCare) medför på personal och arbetsgivare i fråga om flexibilitet och effektivitet. Det övergripande syftet med studien är att undersöka hur Time Care har mottagits av personalen inom vård och omsorg samt att även undersöka vilken effekt TimeCare har på personal med barn till skillnad från personal utan barn. De frågeställningar vi utgår från är: I vilken grad kan de anställda styra sin arbetstid och fritid? Vilka fördelar och nackdelar ger TimeCare de anställda? Vilka fördelar och nackdelar ger TimeCare arbetsgivaren? Vår undersökning består av litteraturstudier, internet, media och intervjuer. Det empiriska materialet består av intervjer med sammanlagt sjutton personer som är anställda i en norrlandskommun. Dessa personer är en systemansvarig, arbetsledare, undersköterskor och en facklig företrädare. Vi fokuserar på effektivitet och flexibilitet men först avser vi att beskriva en organisationskontext för att därmed sätta in begreppen flexibilitet och effektivitet i ett organisationssammanhang. De positiva sidorna som nämndes av både arbetsledarna och undersköterskorna var möjligheten att kunna påverka, välja sysselsättningsgrad och att man kan jobba bättre mellan avdelningarna. Flexibiliteten i schemat gör att personalen kan planera utifrån de behov och önskningar som finns i privatliv till exempel att kunna gå en kurs som ligger på en bestämd tid varje vecka. Barnfamiljer tycker att det blir lättare att planera och lägga in ett schema som passar familj...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Time Care ? schemaläggningsprogram med individuella och flexibla arbetstider: en vinn-vinn situation för arbetsgivare och anställda?

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2005-01-01]   Time Care ? schemaläggningsprogram med individuella och flexibla arbetstider: en vinn-vinn situation för arbetsgivare och anställda?
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=31830 [2024-04-29]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×