Entreprenören vår tids nye frälsare : Hur kan den entreprenöriella processen utvecklas för att generera tillväxt i mikroföretag?

1024 visningar
uppladdat: 2005-01-01
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Svensk och internationell forskning har visat att nya och små företag spelar en viktig roll för att skapa industriell utveckling och ekonomisk tillväxt. Det finns dock belägg för att Sverige i ett internationellt perspektiv kännetecknas av en låg nyetableringstakt och en brist på små och snabbväxande företag. Uppsatsens syfte är att identifiera och få förståelse för de hinder och drivkrafter som styr den entreprenöriella processen som bidrar till att skapa tillväxt i mikroföretag. Uppsatsen har utarbetats utifrån ett hermeneutiskt förhållningssätt då det centrala begreppet är tolkning. Då insamlandet av information och data, samt analyser med hjälp av olika teorier, ligger i linje med det positivistiska angreppssättet är det svårt att utesluta att vårt tillvägagångssätt även bär spår av ett positivistiskt tänkande. De teorivinklingar som lyfts fram rör hur entreprenöriella processer bidrar till tillväxt. Utifrån dessa teorier beskriver uppsatsen hur de olika delarna hänger samman och bildar en snittyta där entreprenören befinner sig och utgår ifrån. Teoribildningen förklarar även de hinder och möjligheter som styr entreprenören. Undersökningen har grundats på respondenternas syn på entreprenörskapet. Frågor till de anställda har berört vad de lägger in i begreppen entreprenörskap, processer, tillväxt samt yttre faktorer. I ett senare skede har relevanta teoriaspekter lyfts fram och kopplingar har dragits mellan intervjuresultaten och litteraturens synpunkter. I analysdelen har de olika kategorierna presenterats var för sig för att belysa olika aspekter inom samma område. I analysen diskuteras även frågan om tillväxt är vad alla entreprenörer vill åstadkomma. Tillväxt kostar pengar och det tar kraft från entreprenören att driva expansionen. Slutligen för vi ett resonemang kring de olika avsnitt som bildar begreppet entreprenöriella processer. Undersökningen genererar ett antal svar och nya frågeställningar som kan behöva ventileras. Följande slutsatser belyser i hög grad vad som ligger till grund för en framgångsrik tillväxt bland mikroföretag: • För att personer skall motiveras att bli entreprenörer bör de göras medvetna om begreppet ”entreprenörskap”, som bör göras till ett tillräckligt attraktivt alternativ. Entreprenören behöver utrustas med de färdigheter som behövs för att omvandla ambitioner till framgångsrika satsningar. • För att entreprenörssatsningar skall utvecklas till fungerande företag är gynnsamma ramförutsättningar ett måste. Dessa bör göra det möjligt för företag att utvecklas och växa och inte i onödan hindra krympning och avveckling, som vi ser sker med statliga regleringar. Entreprenörer som är involverade i ti...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Entreprenören vår tids nye frälsare : Hur kan den entreprenöriella processen utvecklas för att generera tillväxt i mikroföretag?

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2005-01-01]   Entreprenören vår tids nye frälsare : Hur kan den entreprenöriella processen utvecklas för att generera tillväxt i mikroföretag?
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=32968 [2024-05-01]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×