Arbetsmiljökartläggning vid VA-avdelningen på Tekniska förvaltningen i Luleå kommun: avseende ledningssystemet för Miljö, Arbetsmiljö och Jämställdhet (MAJ)

1798 visningar
uppladdat: 2005-01-01
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Detta examensarbete har utförts under hösten 2004 vid Luleå tekniska universitet. Undersökningen har inriktats på arbetsmiljöfrågor vid VA- avdelningen på Tekniska förvaltningen i Luleå kommun gentemot kommunens ledningssystem för Miljö, Arbetsmiljö och Jämställdhet (MAJ). Vid Tekniska förvaltningen har arbetet med att införa MAJ nyligen startat. Hittills har dock en delegationsordning angående ansvar och uppgifter enligt MAJ upprättats. En implementering av ett ledningssystem är en förändring som ställer stora krav på anställdas möjlighet till delaktighet och deras möjlighet att påverka detta arbete. Syftet med studien var att kartlägga deltagarnas engagemang och delaktighet med avseende på MAJ-arbetet samt komma med rekommendationer för fortsatt arbete. De lagar och bestämmelser, upptagna i teoriavsnittet, som styr utvecklingen av arbetsmiljön på arbetsplatser är bland annat Arbetsmiljölagen och Föreskriften Systematiskt arbetsmiljöarbete. Dessa lagar ställer bland annat krav på samverkan mellan arbetsgivare och medarbetare samt samtligas delaktighet i arbetsmiljöarbetet. I teoriavsnittet ges även en beskrivning av olika typer av ledningssystem: miljö-, kvalitets- och arbetsmiljöledningssystem. Analysen bygger på material från intervjuer med ar...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Arbetsmiljökartläggning vid VA-avdelningen på Tekniska förvaltningen i Luleå kommun: avseende ledningssystemet för Miljö, Arbetsmiljö och Jämställdhet (MAJ)

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2005-01-01]   Arbetsmiljökartläggning vid VA-avdelningen på Tekniska förvaltningen i Luleå kommun: avseende ledningssystemet för Miljö, Arbetsmiljö och Jämställdhet (MAJ)
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=33750 [2024-05-05]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×