Utbildning för förändringsarbete: hur kan det skapa delaktighet och minska förändringsmotstånd på mellanchefsnivå?

766 visningar
uppladdat: 2005-01-01
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
I en värld som förändras allt snabbare ökar företagens behov av att kunna genomföra förändringar. Resultatet av en förändring är beroende av de människor som ska genomföra den. Därför är det viktigt för företag att kunna hantera faktorer som påverkar hur människor genomför förändringen som till exempel delaktighet och motstånd. Vårt syfte med uppsatsen är att studera hur företag genom utbildning kan skapa delaktighet och minska motstånd mot förändring på mellanchefsnivå. Vid företaget SkiStar har utbildningssatsningar och nytänkande i bland annat förändringsarbete nominerat företaget till ett flertal utmärkelser. SkiStar vann till exempel "Sticka Ut Hakan-priset" 2002. Företaget har genomfört ett antal utbildningssatsningar tidigare, men det är för utbildningssatsningen "SkiStar Academy" som de har blivit uppmärksammade. Vad är det som gör denna utbildningssatsning så uppmärksammad? Hur har den påverkat förändringsarbetet i företaget med avseende på delaktighet och motstånd mot förändringar? Som forskningsmetod har vi valt att använda oss av en fallstudie där vi har intervjuat utvalda respondenter i företaget. Vi har kommit fram till att utbildningssatsningen har innehållit flera delar som har påverkat delaktighet och motstånd mot förändringar på ett sätt som vi tycker stämmer överens med den teori vi har hittat i ämnet. Utbildningssatsningen har varit genomgripande i hela företaget vilket har ökat möjligheter till socialt nätverk och utbyte av tankar och idéer, samt skapat en "vi-känsla" i företaget. Utbildningen har också inriktat sig på ökad självinsikt, vilket bidrar till öppnare gränser mellan de olika destinationerna. Revirhävdandet som är en form av motstånd har blivit mindre efter utbildningen. Detta är faktorer som både enligt empiri och teori påverkar delaktighet och förändringsmotstånd. Våra slutsatser är att utbildningssatsningen har haft effekt på både motstånd mot och delaktighet i förändringar. Vi tror dock att det är viktigt ...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Utbildning för förändringsarbete: hur kan det skapa delaktighet och minska förändringsmotstånd på mellanchefsnivå?

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2005-01-01]   Utbildning för förändringsarbete: hur kan det skapa delaktighet och minska förändringsmotstånd på mellanchefsnivå?
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=33909 [2024-05-05]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×