Farligt Vatten

7 röster
7440 visningar
uppladdat: 2005-02-10
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Jag har läst farligt vatten, som är skriven av Emma Vall. Den handlar om en tjej som heter Svala. Hon är sjutton år och ska sommarjobba i en glasskiosk ute på Vaxholm. Hon bor ensam på ett litet båtvarv en bit ifrån “centrum” i hennes pappas båt, fast bara under tiden som hon sommarjobbar såklart. Efter bara någon dag i kiosken så träffar hon en kille vid namn Oliver, som hon blir kär i, och som man kanske förstår så blir ju han även det i henne.

Varje dag när hon går hem från jobbet så går det runt mystiska personer inne ett magasin som ligger nära hennes båtplats. En dag när hon och hennes nya kompisar vandrar runt utan att riktigt veta vad dom ska göra så föreslår en av dem att de ska “låna” en båt som han hade sett ligga vid en öde brygga en bit ifrån. Svala hänger motvilligt på och de hittar sprit i båten å dom blir fulla och galna. Oliver tappar av misstag sitt pass i båten. Ägaren upptäcker passet och börjar skicka hotfulla sms till Oliver om att de ska sluta snoka om spriten.

Någon kväll senare när Svala är på väg hem så ser hon båten som de hade stal, ligga vid hennes brygga. Hon upptäckte att en av männen som brukar snoka runt inne i magasinet, kliva ut ur båten. Dagen efter så tar hon och Oliver en tur med den båten som Oliver sommarjobbar på, och av en ren tillfällighet så ser dom båten ännu en gång, fast då vid en annan liten skärgårds ö. De bestämmer sig för att ro till ön mitt i natten så dom kan undersöka saken lite närmare. När de är på ön så ser dom ett gammalt, ganska stort ruckel. Dom smyger sig in i det och där ser dom en massa maskiner som man bränner sprit i. Svala och Oliver hörde fotsteg utanför huset så de smet ut och gick undan en liten bit fast de fortsatte att spana över vad som hände. Sedan hörde dem båten komma, den Bustern som de tidigare hade stulit. Mannen som körde båten och han som var inne i rucklet började att lasta på alla maskinerna som Svala och Oliver såg inne i huset.

Efter lite tveksamheter så ringde dom Olivers pappa, som var polis ute på Vaxholm, och berättade vad dom hade sett. Så polisen skickade en polisbil till en brygga på Vaxholm, efter ett tag så anlände båten till den bryggan där polisen var och dom kunde gripa bovarna.

Anledningen till att de brände spriten är ju ganska uppenbar, pengarna. Det finns ju massor av ungdomar som festar och vill ha billig sprit att dricka sig fulla på. Visserligen är det nog inte bara ungdomar, utan även vuxna människor som vill ha det billigt och starkt. Den här boken är inte ett dugg olik verkligheten, det är bland annat därför jag gillar den så mycket.
Innan jag började läsa den här boken så prövade jag att läsa Pappas lilla flicka, men den fattade jag inte någonting av. Författaren som skrev Pappas lilla flicka förklarade aldrig vilka personerna var, dom bara fanns där. Det var nog därför jag inte fortsatte att läsa den boken. I “Farligt vatten” så beskriver dom vilka personerna i boken och det underlättar verkligen läsningen. Det är precis såhär en bra deckare ska vara skriven, fast gärna med mord istället för nåt annat mindre allvarligt brott. En sak jag lade märket till ...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Farligt Vatten

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

  • Inactive member 2005-04-01

    bra recension! ....hehe....jag

Källhänvisning

Inactive member [2005-02-10]   Farligt Vatten
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=3514 [2024-04-30]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×