Eldstungor

3729 visningar
uppladdat: 2005-02-11
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Jag har läst en bok som heter Eldstungor som är skriven av författarinnan Minette Walters. Som hittills har skrivet sex kriminalromaner. 1998 blev hon den mest omtalade engelska deckarförfattaren. Hennes böcker har översatts till tjugosex olika språk.

Boken handlar om hur gammal dam och hennes sköterska mördas i ett litet samhället kallat Sowerbridge som ligger på Englands södra kust. Anklagad för mordet mot de två kvinnorna står irländaren Patrick O´Riordan. Vilket gör att fördomarna mot hans familj blossar upp till en fullkomlig hatkampanj. Samma dag som rättegången äger rum brinner irländarnas hus ner till grunden. Deras närmaste granne Siobhan Lavenham, som själv har irländskt påbrå, är den enda som tar deras parti och som ifrågasätter polisens insatser. Är Patrick skyldig eller har han blivit dömd på förhand? Har någon bara spelat på fördomarna och därmed lyckats kasta allas misstankar mot honom?

Jag tycker inte att boken var riktigt bra men den var inte dålig heller. Boken innehöll bara hundrafemtio sidor vilket gjorde att den var ganska lättläst. Men då måste det hända mycket på så kort tid som möjligt. Ibland hände lite för mycket saker på en gång, emellanåt var det svårt att hänga med. Oftast hade boken Eldstungor ett oregelbundet tempo, den höll inte mig som läsare intresserad hela tiden. Eldstungor skiftade mellan att vara jätte spännande till otroligt seg. Jag ger boken 3 av 5 möjliga. Det som var bra med boken var att polis och brottsling var jämn smarta, de höll en jämn kamp. Ytterligare en sak som var bra med boken var att jag som läsare fick veta mer än polisen i boken, det får läsaren att känna sig smart. Man ligger nästan hela tiden ”steget före”. Det jag tycker var dåligt med Eldstungor var att den hade ett osammanhängande tempo i handlingen.

Boken återspeglar hur samhäl...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Eldstungor

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2005-02-11]   Eldstungor
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=3612 [2024-05-04]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×