Greven av monte cristo

2 röster
15520 visningar
uppladdat: 2005-02-11
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Boken handlar om Dantes som ska ta hämnd på de män som satt han i fängelse oskyldig. En av dem var hans f. D. Kompis Danglars, de jobbade på ett fartyg tillsammans. Han var avundsjuk på Dantes för han hade blivit utnämnd till kapten. Den andra var en ung fiskare som hette Fernand, han älskade samma kvinna som Dantes skulle gifta sig med snart. De två skrev ett falskt brev till snuten. I brevet anklagades han far att ha försökt hjälpa den avsatte kejsaren Napoleon som var fängslad. Dantes blev gripen av snuten. Åklagaren Villefort visste att Dantes var oskyldig men dömde han till livstid fängelse utan någon rättegång. I fängelset träffade han en man som han blev kompis med. Han berättade om en enorm skatt som var gömd på ön monte-cristo. De bestämde sig för att rymma, men innan de han rymma så dog Dantes kompis. Vakterna la döingen i en säck för att begrava honom. På natten lyfte Dantes ut döingen och la sig själv i den. Vakterna slängde säcken i havet och Dantes lyckades rädda sig själv. Han åkte till ön monte-cristo där hittade han skatten och blev 14miljoner Francs rikare. Dantes kallade sig nu Greven av monte-cristo. Han höll sig borta i många år. Han tänkte bara på en sak – att hämnas. Han tog reda på allt om de tre männen. Han skulle straffa dem en efter en. Han flyttade till Paris. Där blev han snabbt känd i den rika och fina världen. Alla de tre män som han skulle hämnas på fanns i den fina världen i Paris. Han kamrat på fartyget, Danglars, var nu baron. Han var bankir och mycket rik.
Fiskaren Fernand, hette nu greve Morcerf. Han var general och riksdagsman. Han var gift med Mrecedes, som monte-cristo skulle gifta sig med. De hade en 20årig son som hette Albert. Monte-cristo hade börja lära känna honom ganska bra. Villefort bodde i det finaste kvarteret i Paris. Hans fru var död sedan länge. Han var omgift. Han hade en dotter som hette Valentine, och en far som var förlamad i hela kroppen. Monte-cristos plan var enkel. Han lockade Dagnlars att tala om en hemlighet som skulle skada Morcerf. Samtidigt lockade han Dagnlars själv i fördärvet genom att lura honom att gifta bort sin dotter med italienaren Andrea. Danglars gjorde som monte-cristo sa. Han hade talat med en vän på en stor tidning. Dagen där på anklagade tidningen Morcerf för att han ska ha förrått härskaren Ali paschas kamp mot turkarna. Han nekade till anklagelserna. Det blev rättegång. Alis dotter berättade att han hade mördat Ali och sålt hennes mamma till slavhandlare. Riksdagsmännen dömde han till förräderi. Han tog självmord. Fru Villefort hade försköt att döda Valentine med gift. Ingen trodde att det var hon. Villefort far som var förlamad i hela kroppen viste att det var hon. Villefort frågade hans far om han visste, han blinkade en gång som betydde ja! Han frågade ut honom, och tillslut fick Danhan fram svaret. Villefort var ju den bästa åklagaren i hela Paris. Han pratade med sin fru och sa att han skulle straffa henne. Han låste in henne och deras lila snorunge i ett rum för att hon inte skulle rymma. När han skulle se hur hon mådde hade hon mördat deras son och tagit självmord. Villefort blev konstig efter det och kunde knappt prata. Nu hade monte-cristo tagit hämnd på två av de män som satt honom i fängelse. Den tredje var Danglars. Han hade åkt till Rom för att hämta fem miljoner francs som skulle ges till de fattiga, men Danglars tog pengarna till sig själv. Allt detta visste monte-cristo, han hade anställt några banditer som tog honom till fånga. De förde honom till en stor grotta utanför stan. Han fick behålla sina pengar, men han fick ingen mat. Han ropade på en av banditerna och bad om mat. Han hämtade en stor kyckling, precis när han skulle börja äta sa banditen att han måste betala. Han frågade hur mycket, 100 000 francs sa banditen. Sen när de hade grälat ett tag gav han pengarna och han fick sin kyckling. Banditerna hållde på så har tills alla hans pengar var slut. Banditerna gav alla pengar till monte-cristo som gav alla pengar tillbaka till de fattiga. Danglars fick vara fattig resten av sitt liv. Monte-cristo åkte tillbaka till Paris och gifte sig med sin hushållerska. Sen levde de lyckliga i alla sina dagar!!!







Sagoslottet Monte-Cristo

Tack vare de storsäljare han skrivit hade han tjänat mycket pengar. Han byggde ett sagoslott som han kallade Monte-Cristo som omges av en stor engelsk park. På slottet har han stora fester, men det är i stort sätt bara hans gäste...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Greven av monte cristo

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

  • Inactive member 2006-05-18

    inte så att du vet vad styckes

Källhänvisning

Inactive member [2005-02-11]   Greven av monte cristo
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=3632 [2024-05-03]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×