Winston Churchill

3 röster
14681 visningar
uppladdat: 2005-02-11
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Winston Leonard Spencer Churchill föddes den 30 november år 1874 på familjens slott Blanheim. Hans familj var en adelsfamilj och de var väl kända i Storbritannien. Hans far, Lord Randolph Churchill, var en framträdande konservativ politiker och var under en period finansminister i Storbritannien. Hans karriär gick dock inte så bra och han dog vid 46 års ålder. Efter faderns misslyckande bestämde sig Winston för att lyfta familjens anseende igen.

Efter att ha tagit examen på militärskolan Sandurst och efter det utbildat sig ytterliggare några år inom militären var han utbildad officer. Han jobbade även ett år som frilansjournalist.
År 1898 började han inrikta sig på politik och försökte komma in i brittiska regeringen, men misslyckades. Däremot blev han den 23 januari 1901 medlem av parlamentet i Oldham, som konservativ politiker. När Joseph Chamberlain senare la fram ett förslag om tulltaxa fick Churchill nog och konverterade till liberala partiet. Han blev då ”bannlyst” i flera år hos de konservativa och även ogillad bland militären. Men trots det så började han få högre och högre poster och år 1904 blev han statssekreterare.
År 1908 gifte han sig med en kvinna vid namn Clementine Hozier. Tillsammans fick de 5 barn.
Mellan år 1910 och år 1911 var han inrikesminister och bidrog bl.a. till att förbättra arbetarnas förhållanden. Efter det blev han även marinminister, men avsattes efter 4 år på grund av en del misslyckanden.

När första världskriget sedan tog slut år 1918 blev han krigsminister och bidrog samtidigt till att skynda på utvecklandet av flygvapnet. När Churchills parti förlorade, förlorade han även sin plats i parlamentet och gick då åter tillbaka till de konservativa.
Han skrev även många böcker och började varna i sina tal och artiklar för Hitler och nazisterna, eller som han uttryckte det, ”Vrede som kommer”, men det var det ingen som brydde sig om. Vilket är väldigt vanligt även idag, ingen bryr sig om hemska saker som folk påstår ska hända, kanske därför att ingen vill att det ska hända. Det var samma sak innan attacken mot World Trade Center. Även innan den var det en del som uttalade sig om att någonting skulle hända, men det fick ingen plats i media och de flesta tyckte att dom bara var fåniga.

Han ville även att man skulle skapa en allians mot de onda makterna, men premiärministern Chamberlain var säker på att allt skulle lösas om man gick mjukt fram mot Hitler. Men ju fler erövringar nazisterna gjorde desto oroligare blev Britterna. Hela Storbritannien krävde snart att Chamberlain skulle avgå och att Churchill skulle bli premiärminister. Det var när han trädde till makten som han höll sitt berömda blod, svett och tårar tal.
Storbritannien gick sedan in i kriget ensamma, ifall något skulle gå snett. Som det också gjorde, för när de krigade i Frankrike så förlorade de det mesta av vapnen. Men eftersom Churchill hade så bra relation till USA:s president, så hjälpte USA till genom att skicka massa krigsmaterial.
År 1942 när Tyskland gick till angrepp mot Sovjet, erbjöd Churchill sin hjälp, trots att han var emot kommunismen. Det var då kriget började gå lite i Storbritanniens riktning. Britterna lyckades även stoppa nazisterna från att erövra Suezkanalen. Han hade också lyckats bilda en allians mellan sovjet, USA och Storbritannien, vilket gjorde att kriget till slut kunde stoppas.

När kriget tog slut i maj 1945 åkte Winston Churchill kortege runt i London och blev hyllad av folkmassorna. Regeringen bröts upp och Liberalerna vann i det efterföljande valet. Churchill blev illa berörd, men fortsatte ändå som ledare av de...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Winston Churchill

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

  • Inactive member 2007-01-30

    Bra jämförelse mellan Hitler o

Källhänvisning

Inactive member [2005-02-11]   Winston Churchill
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=3677 [2024-04-25]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×