World trade center

3 röster
6260 visningar
uppladdat: 2005-03-24
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Den 11 September 2001

Jag vaknade en morgon. Det var en mild höstdag.
Utanför fönstret sprang människor hit och dit till sina jobb. Jag gick upp för att göra mig i ordning till en hård dag på jobbet. Klockan 8:45 gick jag ut på gatan. Allting var lugnt och stilla.

När jag precis skulle öppna dörren, till det hus jag jobbade i, så hörde jag ett ljud. Jag tittade upp mot himlen och såg ett flygplan flyga ovanligt lågt. Efter ca två minuter så hörde jag en fruktansvärd smäll! Det steg ett stort grått rökmoln till himlen! Jag såg människor springa som galningar från platsen, där de hade smällt.

Jag gick lite längre upp på vägen jag stod på. Då såg jag något fruktansvärt! Flygplanet som jag hade sett hade nu åkt rakt in i World Trade Center! Vad har hänt? tänkte jag. Jag såg hur tornet började brinna, och jag blev jätterädd. Tänk vad många personer det jobbar där inne!

Jag tog upp min mobiltelefon och ringde till min kompis. Hon kom direkt! Hon blev också jätte chockad, när hon såg vad som hade hänt! Vi började gå mot platsen. Jag visste att det inte var någon bra idé, men vi var inte vid medvetandet!

När vi stod där och tittade upp mot det brinnande tornet, så hörde vi en smäll igen och det omöjliga hade hänt! Det hade flugit in ett annat plan in i det andra tvillingtornet! Båda tornen stod nu i lågor!!! Folk var som galna, dom sprang hit och dit och gapade och skrek. Det var rena rama kaoset. Det hade hänt en KATASTROF!

Jag hörde på radion samtidigt som jag såg upp på de brinnande tvillingtornen! På radion sa dom att ett plan hade kraschat i Pentagon och ett ute i landsbygden! George W Bush meddelade att USA hade utsatts för flera terrordåd! Flygplanen hade blivit kapade! På varje flygplan var det ca 4-5 kapare. På det första planet, fick jag uppgifter om, var det ca 92 passagerare och det var American Airlines flight 11.

Efter ett tag fick mig ett knakande ljud att titta upp mot tornen igen. Det 400 meter höga tornet rasade rätt ner mot marken, det rasade som ett kort hus. Det rasade bara på några sekunder. Det steg ett stort svart rök och dammoln upp från det rasade tornet!
Jag kunde inte vara kvar utan jag sprang upp på mitt kontor.
Räddningsarbetet pågick hela dagen och natten.


Den 12 september 2001

På morgonen nästa dag satt jag på mitt kontor och såg ut över Manhattan. Det var helt dimmigt, trodde jag. Men nej det var damm och det var rök från olyckan som hade hänt dagen innan!!! På radion sa dom att det andra planet, American Airlines flight 175, hade lyft 18 minuter efter det första. Bägge planen lyfte från Bostons flygplats, Logas, och dom var på väg till Los Angeles. Det första planet hade kraschat in i den 70:e våningen.


Den 15 september 2001

Några dagar senare brann det fortfarande i rasmassorna och räddningsarbetet var i full gång!! Jag gick förbi där den dagen. Då såg jag en kvinna som satt i en ambulans. Hon var helt blodig!! Hon hade säkert inte hittats förrän först i dag!! Det var fullt med...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: World trade center

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2005-03-24]   World trade center
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=3761 [2024-05-03]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×