Resan till NHL

6 röster
10925 visningar
uppladdat: 2005-03-24
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Författare: Gunnar Nordström.

Fakta om författaren

Gunnar Nordström är inom hockeyn en mycket kunnig man. Det förstår man när man läser vad de största NHL stjärnorna säger om honom.
”Vill man läsa inside om NHL är Gunnar Nordström den man väljer”, säger Niklas Lidström. ”Gunnar Nordström kan NHL lika bra som vi spelare”, säger Mats Sundin. ”Ingen svensk rapporterar så initierat om NHL som Gunnar Nordström”, säger Daniel Alfredsson. Gunnar har skrivit en hel serie böcker med handling om ishockey & NHL. Serien heter Stjärnskott och innehåller 16 stycken böcker.


Huvudpersoner

Adam Wallgren är en 19 årig målvaktstalang utöver det vanliga. En ganska så lugn och tystlåten kille från Kiruna. Som liten var den största drömmen att få spela i NHL Och idolerna han hade på hockeybilder var Börje Salming och Wayne Gretzky. Slagskämpen Mike O´Conner från östra delen av Kanada, Killen som har en vilja av stål. En tuff kille som är kvick i munlädret. Klubbdirektör William Baker, det är med stor hjälp utav han att Adam en dag spelar där han spelar. Stewart Labrise: Konkurrenten som göt allt för att stjäla Adams plats som första målvakt.


Handling

Boken handlar om den 19 åriga målvakten, Adam Wallgren från Kiruna.
Hans liv är bara det en idrotts saga. Och den stora drömmen har alltid varit att få åka över till NHL, tjäna stora pengar och bli proffs. En som alla såg upp till. Adam har alltid debuterat tidigt i alla lag, han släpptes fram i Kirunas A-lag redan som 17 åring. Året där på spelade han en säsong i elitserieklubben MoDo. Sommaren därpå erbjöd NHL klubben, Wonders att han skulle komma över till NHL och slåss om en plats där. Wonders klubbdirektör kom senare samma sommar över till Sverige för att skriva kontrakt med Adam. Dagen var kommen, dagen då Adam packat alla väskor hemma i Kiruna och sa hej då till alla för att flyga västerut.
Det blev en tuff tid borta i USA, ett tidigt träningsläger slussar ner Adam till andra laget. Där han med en annan målvakt, Stewart Labrise får slåss om målvaktsplatsen i farmar laget Steelers. Efter några svettiga månader med mycket träning och många matcher får Adam ett samtal från Wonders klubbdirektör att packa sina saker för att komma och spela med NHL laget.
Rumskamraten Mike O´Conner, slagskämpen från Kanada får samma besked.

Första matchen fick Adam tillbringa på bänken. Den förlorades med 3-2 och efter matchen fick Adam beskedet att vara väl förberedd på att få debutera i bortamatchen mot St. Louis. Det blev som tränaren sagt och den 2 januari var dagen då Adam debuterade i NHL. Matchen var mycket jämn. Ställningen var 2-2 med 1 minut kvar att spela då NHL´s mest hårdskjutande backar får pucken på blålinjen , han klipper till pucken, Adam får projektilen på halsen och blir liggande. Med 57 sekunder kvar i hans allra första NHL match, men vart är pucken?


Mina tankar

Jag tyckte att boken var bra för att den var mycket spännande. Kapitlen slutade alltid mycket spännande så man var hela tiden tvungen att börja på nästa för att få reda på vad som hänt, man kunde inte bara lägga ifrån sig boken. Det är sådana här böcker som jag tycker är väldigt bra, för ...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Resan till NHL

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2005-03-24]   Resan till NHL
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=3771 [2024-04-29]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×