Rummet

3248 visningar
uppladdat: 2005-04-11
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
När solen går upp i öst…
Fönstret speglar solljuset mot trägolvet. På väggen där böcker står i hyllan och trängs, kan jag ibland rita solkatter, och se dem avlägsna sig allteftersom mörkret tränger sig på. Rummet är ganska litet, men det inger bara en högre mysfaktor, tack vare att jag har lyckats placera möblerna så att det inte känns för trångt. Praktiskt sett skulle jag bara behöva ett badrum och en kokvrå, för att kunna leva ett smärre problemfritt liv i mitt rum. När man har dragit ned rullgardinen kan det dock bli en aning mörkt om kvällen, belysningen är tillräcklig, men ljuset för svagt. Det är knappt så att jag kan utskilja detaljerna runt mitt öga, med endast taklampan tänd. Längs den ena väggen, med soffan längst bort, har jag ställt en sekretär som rymmer mycket förvaring. Den fungerar både som skrivbord och som en förvaringsplats av diverse mindre klädesplagg samt en del annat man har samlat på sig utan att riktigt finna ett användningsområde för.
Över soffan, som inte är större än en mindre tvåsittsoffa, har jag fäst en stor Hammarbyflagga. Eftersom mitt rum inte är riktigt rektangulärt så måste man gå ett steg eller två innan man är inne i själv rummet. Vid den lilla bit vägg som finns vid det utrymmet där dörren öppnas har jag fäst en helfigursspegel. Garderoben, som egentligen är två stycken, där den ena dörren hänger en aning på sned, är stora och rymliga, men ack så fulla med diverse klädesplagg.

När man ligger i sängen kan synen vara en aning skymd av ett par hyllor som är fästa över sängen. De är rätt så bastanta, och skymmer sikten av fyra tavlor föreställande djur ute i naturen som är fästa i garderobsväggen. Eftersom tapeterna är ljust gröna, valde jag att möblera med vita möbler.

Ljuset som kommer från fönstret gör att rummet blir ljust och luftigt på dagen, då så pass mycket solljus kan lysa upp i stort sett hela rummet. Nedanför sängen står en hurts med en tv av miniformat på. Resten av den väggytan stjäl garderoberna, så det kan verka som att det inte är så mycket tom golvyta vid den väggen, men vid väggen mittemot är endast två möbler utplacerade, vilket ser till att det inte blir för trångt i rummet. Mitt på golvet, nedanför sängen och vid soffan ligger en sliten gammal fårskinnsfäll. Detta för att ha något varmt att ställa ned fötterna på när man vaknar, och för att få rummet att se gästvänligare ut. Ljuset i mitt rum består av fasta lampor, såsom en rislampa som är placerad mellan garderoben och bokhyllorna. Rummet har även en taklampa som är fäst i mitten av rummet, vars sken inte är tillräckligt starkt en mörk septemberkväll. Men då kan man alltid ta hjälp av fönsterlampan, som sprider ett starkt men fint sken över de möbler som ligger närmast till hands.

Eftersom dörren går att öppna och stänga obehindrat så är den bra placerad i mitt rum. Annars anser jag att fönstre...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Rummet

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2005-04-11]   Rummet
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=3932 [2024-04-30]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×