Underplommonen

2708 visningar
uppladdat: 2005-04-12
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
För länge länge sedan, långt borta i ett främmande land bodde en mycket mycket fattig familj. De hade knappt råd med mat till de tre barnen.
Modern i familjen var mycket sjuk och fadern i familjen kunde inte arbeta p.g.a. det här. Han var tvungen att sitta hemma och se till att inget hände hans fru. Barnen fick arbeta på sin moders arbete. Det var hos en mycket rik kungafamilj en bit ifrån byn där de bodde. Barnen arbetade då som trädgårdsskötare. Ett mycket krävande arbete för tre barn. Deras lön var inte mycket. Det räckte bara till lite bröd och soppa. En dag när barnen kom till sitt arbete fick de order om att plantera ett plommonträd i trädgården. den äldsta dottern frågade då varför de ville ha ett plommonträd. Dottern i familjen svarade då, att de var för att de inte ville ha insyn i köket när de lagar mat.

Dagen därpå fick de order om att plantera ytterligare ett plommonträd i trädgården. Sonen i den fattiga familjen undrade då varför de ville ha ett plommonträd till? Dottern i den rika familjen svarade då förnämt att det var för att hennes mor och far inte ville att solen skulle lysa in i deras sovrum.
Den tredje dagen kom dottern på nytt och sa att de ville ha ytterligare ett plommonträd. men den här gången blev den yngsta dottern i den fattiga familjen mycket fundersam, och frågade då varför dem ville ha ett plommonträd till. Det rika barnet kollade då på henne som om hon inte var riktigt klok och sa att det var för att man inte skulle kunna se in i matsalen när de satt och åt. Nu var de helg och barnen hade precis fått sin lön för veckan och deras far hade sagt åt dem att de skulle köpa med sig lite bröd och soppa hem, så att de hade lite mat över helgen. Deras mor blev allt sjukare och nu hjälpte inte någon mat längre för att göra henne frisk. Barnen var tvungna att köpa medicin för nästa lön som de fick.

Veckan därpå arbetade barnen stenhårt, för att de kanske skulle få lite extra pengar. Men de fick de inte. För den rika familjen var mycket snål och elaka var de också. På fredagen när de fått sina pengar begav dig sig till staden, som låg ganska långt därifrån för att köpa medicin till sin mor, som deras far sagt åt dem. Mörkret hade fallit och de var kallt och läskigt ute.
Den yngsta flickan var väldigt trött och ville sova, men pojken sa att de var tvungna att vänta tills de hittade någon stans där de kunde sova.
Just som han sagt det såg han en tunnel som de kunde sova i över natten.
Barnen skyndade sig dit för alla tre var mycket trötta.

Barnen somnade ganska snabbt och just som de gjort de började regnet att falla från den klara himlen, den var så klar att man kunde se alla stjärnor på den. Barnen vaknade väldigt tidigt morgonen därpå. Så fort som de kommit upp på benen började de att traska in mot staden.
Nu var det inte så långt kvar till staden. När de väl kom fram så var det bara att leta upp ett apotek. Men de tycktes inte vara så lätt.
De letade i timmar utan att hitta något apotek. Tillslut hittade de ett apotek i en gränd bakom stadshuset. Men det var inte öppet. Den äldsta dottern var den ända av dem som kunde läsa och hon sa till sina syskon att de inte skulle öppna förens måndagen nästa vecka. Barnen var tvungna att börja traska hemåt igen. När de kom till tunneln som de sovit i på natten sa den yngsta dottern att de kunde gå förbi kungafamiljens slott, och ta med sig lite plommon hem till sin mor.

När barnen kom hem, kom fadern springande för att hämta medicinen, barnen såg på honom sorgset och sa att apoteket var stängt. De gick in till sin mor och den yngsta dottern gav henne plommonen och sa att de hade tagit ett från varje träd som de planterat. Deras mor frågade hur många träd som de hade planterat. Sonen svarade att de hade planterat tre träd.
Modern åt upp plommonen och sa sedan till sina barn att de skulle gå och lägga sig, för att orka upp till arbetet på morgonen.

På morgonen när barnen kom upp sa de att de hade sett ett konstigt ljus från mors sovrum på natten och att det hade låtit mycket.
När de hade gnuggat sig i ögonen och öppnat dem helt så såg de att de var deras mor som inte...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Underplommonen

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2005-04-12]   Underplommonen
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=3945 [2024-04-27]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×