Vad påverkar idrottslärarnas löner? : Vilka faktorer bestämmer lönen och hur efterlevs kollektivavtalet för idrottslärare i grundskolan i Stockholmsregionen.

1793 visningar
uppladdat: 2005-01-01
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
SyfteSyftet har varit att undersöka vilka faktorer som påverkar lönen för idrottslärare i Stockholmsregions grundskolor. Våra frågeställningar var:• Hur efterlevs ÖLA 00 ute på de utvalda grundskolorna, enligt idrottslärare och rektorerna?• Vilka faktorer påverkar idrottslärarnas löner på de utvalda grundskolorna, enligt idrottslärarna och rektorerna?• Finns det skillnader mellan vilka faktorer som idrottslärare och rektorer anser påverkar idrottslärarnas löner på de utvalda grundskolorna?• Kan humankapitalteorin förklara vilka faktorer som påverkar idrottslärarnas löner?MetodVi har använt oss av en enkätundersökning där majoriteten av frågorna var kvantitativa med fasta svarsalternativ men vi hade också några kvalitativa frågor för att få öppnare svar. Vårt urval bestod av idrottslärare och rektorer ifrån 55 utspridda kommunala grundskolor i 25 kommuner i Stockholmsregionen. Dessa samarbetade med Idrottshögskolan avseende den verksamhetsförlagda utbildningen under år 2004. Vi har totalt skickat ut 121 enkäter (67 idrottslärare, 54 rektorer) och har fått in 68 svar (56 %).ResultatEn femte del (21 %) av idrottslärarna anser sig inte ha en individuell lönesättning. Mer än en fjärdedel (27 %) av idrottslärarna har inte en årlig löneöversyn eller ett årligt lönesamtal/utvecklingssamtal med sin rektor. Idrottslärarna upplever och rektorerna anser att de viktigaste faktorerna när lönen bestäms är pedagogisk förmåga, god samarbetsförmåga, att kunna engagera och social kompetens. Det finns signifikanta skillnader mellan vad idrottslärarna upplever och vad rektorerna anser bestämmer idrottslärarnas löner i faktorerna faktisk ämneskunskap, ekonomi (skola/kommunen), uppnådda mål i verksamheten och kön.SlutsatsAv våra resultat kan vi dra slutsatsen att ÖLA 00 inte efterlevs på alla skolor i vår undersökning. Humankapitalteorin kan förklara vilka faktorer (se ovan) som bestämmer idrottslärarnas löner. Faktorer som åskådliggör individens egenskaper och färdigheter p...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Vad påverkar idrottslärarnas löner? : Vilka faktorer bestämmer lönen och hur efterlevs kollektivavtalet för idrottslärare i grundskolan i Stockholmsregionen.

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2005-01-01]   Vad påverkar idrottslärarnas löner? : Vilka faktorer bestämmer lönen och hur efterlevs kollektivavtalet för idrottslärare i grundskolan i Stockholmsregionen.
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=39505 [2024-05-02]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×