Problemdiskussion: Fallföretaget Tritello har resursproblem i sitt produktutvecklingsarbete. För att utreda detta ställs Ett antal frågor som behandlar kartläggningen av företaget, utformningen av en arbetsmodell för produktutveckling, hur produktutveckling i nätverk kan vara en lösning på företagets resursproblem samt hur arbetet med produktutvecklingsstrategin bör bedrivas. Syfte: Syftet med arbetet är att skapa en arbetsmodell för Tritellos produktutveckling samt en struktur för framtagningen av produktutvecklingsstrategin. Metod:Arbetets metod förankras i det så kallade systemsynsättet eftersom vi anser att det passar bra för att uppnå arbetets mål. Med utgångspunkt i detta metodsynsätt hanterar vi sedan de olika valsituationer som uppstår under arbetets gång kring fallstudier, datainsamling och källkritik. Viktiga val under arbetets gång har bland annat varit att vi koncentrerat oss på endast ett fallföretag, vilket gjort att vi kunnat gå på djupet i vår undersökning och analys, samt att vi i enlighet med vår kvalitativa inriktning valt att utföra öppna intervjuer. Slutsatser:De viktigaste slutsatserna i arbetet rör de tre områdena arbetsmodell för produktutveckling, produktutvecklingsstrategi och integration. Arbetsmodellen för produktutvecklingen bör utformas i enlighet med den modell som föreslås i arbetet, med en noga avvägd balans mellan formell struktur och flexibel småskalighet. Arbetsmodellen länkar samman produktutvecklingsprocessen, produktutvecklingsstrategin och nätverket genom att beskriva hur externa resurser kan kopplas in i utvecklingsprocessens olika faser och hur produktutvecklingsstrategin påverkar utvecklingsarbetet. Produktutvecklingsstrategin bör utformas av Tritello på egen hand för bästa resultat och därför ges i arbetet endast rekommendationer för själva strategiframtagningsarbetet. Vid strategiframtagningen är det särskilt viktigt att det finns stödjande teknologi- och marknadsstrategier. Integrationen mellan de interna funktionerna och mellan företag och externt nätverk måste anpassas till Tritellos egenskaper och företagets allmänna situation. Med dessa förutsättningar står det klart att det inte krävs fullt utvecklad integration, utan mer en balans av koordination och punktvisa djupare integrationsinsatser.

2192 visningar
uppladdat: 2003-05-22
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Problemdiskussion: Fallföretaget Tritello har resursproblem i sitt produktutvecklingsarbete. För att utreda detta ställs Ett antal frågor som behandlar kartläggningen av företaget, utformningen av en arbetsmodell för produktutveckling, hur produktutveckling i nätverk kan vara en lösning på företagets resursproblem samt hur arbetet med produktutvecklingsstrategin bör bedrivas. Syfte: Syftet med arbetet är att skapa en arbetsmodell för Tritellos produktutveckling samt en struktur för framtagningen av produktutvecklingsstrategin. Metod:Arbetets metod förankras i det så kallade systemsynsättet eftersom vi anser att det passar bra för att uppnå arbetets mål. Med utgångspunkt i detta metodsynsätt hanterar vi sedan de olika valsituationer som uppstår under arbetets gång kring fallstudier, datainsamling och källkritik. Viktiga val under arbetets gång har bland annat varit att vi koncentrerat oss på endast ett fallföretag, vilket gjort att vi kunnat gå på djupet i vår undersökning och analys, samt att vi i enlighet med vår kvalitativa inriktning valt att utföra öppna intervjuer. Slutsatser:De viktigaste slutsatserna i arbetet rör de tre områdena arbetsmodell för produktutveckling, produktutvecklingsstrategi och integration. Arbetsmodellen för produktutvecklingen bör utformas i enlighet med den modell som föreslås i arbetet, med en noga avvägd balans mellan formell struktur och flexibel småskalighet. Arbetsmodellen länkar samman produktutvecklingsprocessen, produktutvecklingsstrategin och nätverket genom att beskriva hur externa resurser kan kopplas in i utvecklingsprocessens olika faser och hur produktutvecklingsstrategin påverkar utvecklingsarbetet. Produktutvecklingsstrategin bör utformas av Tritello på egen hand för bästa resultat och därför ges i arbetet endast rekommendationer för själva strategiframtagningsarbetet. Vid strategiframtagningen är det särskilt viktigt att det finns stödjande teknologi- och marknadsstrategier. Integrationen mellan de interna funktionerna och mellan företag och externt nätverk måste anpassas t...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Problemdiskussion: Fallföretaget Tritello har resursproblem i sitt produktutvecklingsarbete. För att utreda detta ställs Ett antal frågor som behandlar kartläggningen av företaget, utformningen av en arbetsmodell för produktutveckling, hur produktutveckling i nätverk kan vara en lösning på företagets resursproblem samt hur arbetet med produktutvecklingsstrategin bör bedrivas. Syfte: Syftet med arbetet är att skapa en arbetsmodell för Tritellos produktutveckling samt en struktur för framtagningen av produktutvecklingsstrategin. Metod:Arbetets metod förankras i det så kallade systemsynsättet eftersom vi anser att det passar bra för att uppnå arbetets mål. Med utgångspunkt i detta metodsynsätt hanterar vi sedan de olika valsituationer som uppstår under arbetets gång kring fallstudier, datainsamling och källkritik. Viktiga val under arbetets gång har bland annat varit att vi koncentrerat oss på endast ett fallföretag, vilket gjort att vi kunnat gå på djupet i vår undersökning och analys, samt att vi i enlighet med vår kvalitativa inriktning valt att utföra öppna intervjuer. Slutsatser:De viktigaste slutsatserna i arbetet rör de tre områdena arbetsmodell för produktutveckling, produktutvecklingsstrategi och integration. Arbetsmodellen för produktutvecklingen bör utformas i enlighet med den modell som föreslås i arbetet, med en noga avvägd balans mellan formell struktur och flexibel småskalighet. Arbetsmodellen länkar samman produktutvecklingsprocessen, produktutvecklingsstrategin och nätverket genom att beskriva hur externa resurser kan kopplas in i utvecklingsprocessens olika faser och hur produktutvecklingsstrategin påverkar utvecklingsarbetet. Produktutvecklingsstrategin bör utformas av Tritello på egen hand för bästa resultat och därför ges i arbetet endast rekommendationer för själva strategiframtagningsarbetet. Vid strategiframtagningen är det särskilt viktigt att det finns stödjande teknologi- och marknadsstrategier. Integrationen mellan de interna funktionerna och mellan företag och externt nätverk måste anpassas till Tritellos egenskaper och företagets allmänna situation. Med dessa förutsättningar står det klart att det inte krävs fullt utvecklad integration, utan mer en balans av koordination och punktvisa djupare integrationsinsatser.

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2003-05-22]   Problemdiskussion: Fallföretaget Tritello har resursproblem i sitt produktutvecklingsarbete. För att utreda detta ställs Ett antal frågor som behandlar kartläggningen av företaget, utformningen av en arbetsmodell för produktutveckling, hur produktutveckling i nätverk kan vara en lösning på företagets resursproblem samt hur arbetet med produktutvecklingsstrategin bör bedrivas. Syfte: Syftet med arbetet är att skapa en arbetsmodell för Tritellos produktutveckling samt en struktur för framtagningen av produktutvecklingsstrategin. Metod:Arbetets metod förankras i det så kallade systemsynsättet eftersom vi anser att det passar bra för att uppnå arbetets mål. Med utgångspunkt i detta metodsynsätt hanterar vi sedan de olika valsituationer som uppstår under arbetets gång kring fallstudier, datainsamling och källkritik. Viktiga val under arbetets gång har bland annat varit att vi koncentrerat oss på endast ett fallföretag, vilket gjort att vi kunnat gå på djupet i vår undersökning och analys, samt att vi i enlighet med vår kvalitativa inriktning valt att utföra öppna intervjuer. Slutsatser:De viktigaste slutsatserna i arbetet rör de tre områdena arbetsmodell för produktutveckling, produktutvecklingsstrategi och integration. Arbetsmodellen för produktutvecklingen bör utformas i enlighet med den modell som föreslås i arbetet, med en noga avvägd balans mellan formell struktur och flexibel småskalighet. Arbetsmodellen länkar samman produktutvecklingsprocessen, produktutvecklingsstrategin och nätverket genom att beskriva hur externa resurser kan kopplas in i utvecklingsprocessens olika faser och hur produktutvecklingsstrategin påverkar utvecklingsarbetet. Produktutvecklingsstrategin bör utformas av Tritello på egen hand för bästa resultat och därför ges i arbetet endast rekommendationer för själva strategiframtagningsarbetet. Vid strategiframtagningen är det särskilt viktigt att det finns stödjande teknologi- och marknadsstrategier. Integrationen mellan de interna funktionerna och mellan företag och externt nätverk måste anpassas till Tritellos egenskaper och företagets allmänna situation. Med dessa förutsättningar står det klart att det inte krävs fullt utvecklad integration, utan mer en balans av koordination och punktvisa djupare integrationsinsatser.
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=39525 [2024-04-29]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×