Göteborgregionens Tekniska Gymnasium

4556 visningar
uppladdat: 2005-04-14
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
På GTG läser du i ett högre tempo än andra gymnasium. Mot normala 2500p läser du på GTG 3100p (operativ inriktning) eller 3800p (högskoleinriktning). Med detta högre tempo får du bredare kunskap vilket leder till att du får bättre förutsättningar att läsa vidare. Du har också större möjligheter efter utbildning på GTG att få anställning än du gått på ett vanligt gymnasium. Det högre tempot ställer också större krav för dig som elev. På GTG har du en arbetsvecka upptill 40 timmar. Du går från klockan 8 varje morgon till ungefär halvfem på eftermiddagen. Varje dag har du vanligtvist två lektioner, en på förmiddagen och en på eftermiddagen. Dessa längre pass (vilka förstås har raster i sig) gör att när du väl har satt dig in i ämnet har du längre tid på dig att jobba. GTG har en s.k. ”Jokertid” det är en lektion med lärare där du kan jobba med det du behöver för tillfället, liknande vår studietid i skolan.

GTG har två lärcentrer, den ena ligger på Lindholmen och den andra i Torslanda. Restiden från Öjersjö Centrum ligger på strax över en timma till Lindholmen och ungefär en och en halv timma till Volvo Torslanda.

GTG har två specialutformade tekniska program. Högskoleinriktning vilken är för dem som tänkt sig att läsa vidare på högskolan eller universitetet. I denna linje läser du 3800p och har fyra olika profiler att välja emellan– Mekatronik, Projektstyrning och ekonomi, Teknisk naturvetenskap och Telematik.

Den operativa inriktningen är för dem som vill jobba med industriell utveckling och ha möjlighet att komma ut i arbetslivet efter gymnasiet. Det går även bra att läsa vidare på universitetet/högskolan efter du gått den operativa inriktningen, med tyvärr lite sämre förutsättningar än ifall du gått högskoleinriktningen.

Hos GTG läser du arbetslivsintegration, ett ämne där du får reda på hur dagens moderna industri fungerar. I arbetslivsintegrationen ingår APU (arbetsplatsförlagd utbildning) då du är på en arbetsplats och får egna erfarenheter av arbetslivet. Det tredje året har du även en chans att ”tillbringa” din APU i utlandet. APU omfattar mer än 20 veckor sammanlagt över de tre åren du läser hos GTG.

GTG är ett gymnasium med många fördelar och få nackdelar. De långa dagarna och de långa restiderna för oss i Öjersjö är två exempel på nackdelarna. Efter första terminen får du låna en bärbar dator tills du slutar på GTG. Du kan såklart köpa datorn för ett rimligt pris efter din tid hos GTG. Under vissa delar av läsper...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Göteborgregionens Tekniska Gymnasium

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2005-04-14]   Göteborgregionens Tekniska Gymnasium
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=3968 [2024-05-17]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×