Sandor slash Ida

10 röster
14573 visningar
uppladdat: 2005-04-15
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Sandor slash Ida är en bok som speglar två olika ungdomars liv. Båda är i 16-årsåldern och bor i två olika delar av Sverige. Sandor som bor i en förort i Göteborg och Ida i centrala Stockholm. Sandor håller på med dans och har höga krav på sig från sin mamma. Hans pappa bryr sig inte så mycket om dansen men har höga krav på Sandor inom skolan.

Idas pappa har träffat en ny tjej och flyttat till Usa. Ida har två kompisar; Susanna och Therese. De är inte de snällaste kompisar man kan ha och tycks nästan utnyttja Ida.

Sandor har inga speciella kompisar förutom Tobbe som mest bryr sig om sig själv. Valle och Babak är de två som är taskiga mot Sandor.

Sandor och Ida träffas på en Chat på Internet. Båda känner sig ensamma och är trötta på oärliga människor. De uppger sig vara någon helt annan än vad de är i verkligheten. Sanningen kommer fram tillslut och Ida har en jobbig tid framför sig. Idas mamma mår bara sämre och sämre och försöker tillslut ta livet av sig men läkarna räddar hennes liv och hon blir kvar men kommer hem efter ett tag. Ida får ta hand om det mesta i huset. Hon träffar en äldre kille på ett disko. Han heter Lukas och är 20 år.

Sandor är lycklig, han, mamma och pappa ska åka till Stockholm och gå på en balettkonsert. Han tänker söka upp Ida. Han hittar till trappuppgången, går upp för trapporna och knackar på. Dörren öppnas och Sandor får en stark lukt av rök i ansiktet. Plötsligt ser han, där står hon. Då kommer det ut två till tjejer ut från rummet. Han känner plötsligt vad det vad som luktade så starkt; hasch. Sandor får plötsligt en spydig kommentar av en av tjejerna:

– Ja just det är ju han som aldrig har gjort det. Sandor tror knappt att det är sant. Hon hade ju lovat att inte säga nåt. Dagen efter åker Sandor hem till Göteborg.


En kväll ringer Ida till Sandor och de pratar i flera timmar och kommer tillsist överens om att Ida ska komma till Göteborg och bo hos Sandor ett tag.

Sandor slutar helt plötsligt med baletten men längtar så mycket att han börjar ta smyglektioner efter ett tag. När Ida träffar Sandors familj första gången känner hon ett visst obehag och som hon tränger sig på. Hon tycker att det är jobbigt med Sandors mamma och tycker att hon inte blir accepterad. Hon trivs bättre efter ett tag och trivs bra med Sandors syskon. På fredagen är det fest och allting går snett. Ida blir jättefull och blir osams med Sandor som dessutom hamnar i slagsmål mot en annan kille. Ida tar det första tåget upp till Stockholm efter festen.

Sandor har inte hört av Ida på flera månader och han satsar mer och mer på dansen och tränar hårdare och hårdare och blir tillslut utvald till en danstävling i Stockholm där han ska tävla som Sveriges representant.
Sandor dansar som en gud och gör precis allt rätt och på läktaren sitter hans mamma stolt. Ida är också på läktaren men det vet inte Sandor om.
Hon har blivit kompis med Vanja och hon har börjat rida tillsammans med henne. Nu sitter Vanja och Ida på läktaren och betraktar Sandor med stora ögon. De tycker att han är bra. Att bara se hur han rör sig med stegen är en fröjd för ögat. När tävlingen är slut har de kommit till den största händelsen, prisutdelning. Sandor Farkas hörs det i högtalarna så att de nästan spricker. Sandor får blommor och massvis med gratulationer. Sandors mamma är så stolt över sin son så att hon gråter. När de ska lämna Stockholm ser Sandor ett bekant ansikte. Ida. Hon säger grattis till honom och att hon tyckte att han var jätteduktig. Sandor svarar bara iskallt:
- Så nu när ...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Sandor slash Ida

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2005-04-15]   Sandor slash Ida
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=4057 [2024-04-28]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×