Eminem

9 röster
21821 visningar
uppladdat: 2005-04-19
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
INLEDNING:

Jag har valt att skriva om den berömde och världskände rapparen Eminem. Jag har valt just honom för att jag gillar hans låtar och hans sätt att sjunga på, den skiljer sig från de övriga artisterna. Han sjunger om svårigheter under sin barndom, han minns knappt hans pappa som lämnade honom när han knappt var 6 år. Han är en stor förebild världen över och har massor av fans. Han rappar om hur han tagit sig genom droger, mobbningar och svårigheter när han var ett barn. Av att skriva denna uppsats har jag också fått lite kunskap om Eminems liv och hans karriär. Han skiljer sig säkerligen från den mängd rappare som ”låtsas” rappar, Eminems låtar har äkta känslor inblandade som gör låtarna mycket bättre och mer känslofyllda. Det har varit en ära att just få välja Eminem som artist. Han är en av mina favoritartister och det kommer han fortsätta vara i framtiden, förhoppningsvis.


LIV OCH ANALYS

Eminem föddes den 17 oktober 1972 i Kansas city, då döpt till Marshall Bruce Mathers III. Strax samma år flyttade familjen till North Dakota.
Han växte upp med sin moder Debbie Mathers Briggs, en som saknades under uppväxten var hans fader.

”Min pappa?” Jag kände honom aldrig. Jag har aldrig sett ett foto av honom, säger Eminem. Vid tolvårsåldern flyttade han till Detroit med modern, men modern hade problem med att behålla ett jobb hon knarkade, så Eminem fick byta skola ganska ofta. Hiphop blev en viktig sak för Eminem då han hade problem under skolgången, redan som nioåring började Eminem att rappa, och hans inspiration kom från Ice-T. I skolan blev han mobbad av De Angelo Bailey, som med nöje brukar visa pressen vart han pryglade och slog Eminem. Han brukade rappa i skolans lunchrum, där han bråkade med många av eleverna.

Och han hoppade av skolan vid nian och började jobba på grillbaren Gilberts Lodge, som kock. Och han brukade rappa upp kundernas beställningar minns ägaren. Vid 17-18 kom ett genombrott då han började vara med i större grupper, men han trivdes inte så han satsade på en solokarriär istället. Hans första platta gav han ut 1996 den döptes till Infinite, den skivan slutade i en katastrof. Han är ihop med Kim, och med henne har han fått dottern Hailie Jade Scott. Julen 1996 försökte Eminem ta självmord anledningen var enkel, det blev bara för mycket, han förlorade sitt jobb och plattan blev en rejäl flopp. Men han klarade sig som tur var. Senare var han med i några program och blev senare mer och mer känd. Det riktiga genombrottet kom 1996 med plattan The Real Slim Shady. Och han blev som vanligt kritiserad för sina våldsamma texter. Han började samarbeta med många kändisar och en av dem var rap legenden Dr Dre som gillade vad han hörde, och skrev kontrakt med Eminem för skivbolaget Aftermath. År 2000 försökte Kim, Eminems fru ta livet av sig, men hon klarar sig. Året därpå blir hemsk för Eminem, Han blev arresterad för olaga vapeninnehav, gjorde slut med frun och han blev stämd av sin egen mor. Han kom undan med villkorlig dom. Han gjorde också debut i filmen 8 Mile, som handlar om en rappare vid namnet Scott.

Eminems skiljer sig från de övriga rapparna för att han kan uttrycka sina känslor på ett sätt som de övriga rapparna inte kan. Han har väl mest rappat efter sin egen känsla.

Skivan The Real Slim Shady är ett album som Eminem släppte år 1996.
Den blev väldigt känd, han fick som tidigare nämnt, väldigt mycket kritik för sina våldsamma låtar. Låten ”97bonny and clyde” handlar t ex om hur han mördar sin fru. Och låten ”I just Don’t Give A F***” gör ett våldsamt utspel mot några andra artister.

Eminems liv har inte blivit som han tänkt sig, han är alltid lika sorgsen på bilder och under intervjuer.
- ” Jag ville aldrig att allting skulle bli så här stort och hysteriskt. Jag saknar att kunna gå till parken och spela basket. Allt jag ville var att ha hip-hop som yrke.” Säger han själv.


AVSLUTNING

Jag valde att skriva om Eminem för att jag tycker om hans låtar och för att jag tycker att hans liv är intressant. Han har haft samarbete med många artister och han...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Eminem

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2005-04-19]   Eminem
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=4094 [2024-04-24]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×