Integrerade ledningssystem som metod för att nå hållbar utveckling : En studie av strategier hos tre företag inom verkstadsindustrin.

1098 visningar
uppladdat: 2003-01-01
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Hållbarhetskonceptet har blivit mycket spritt och allmänt accepterat av myndigheter, politiker, företag och andra organisationer över hela världen. Som ett svar på utmaningen att få verksamheten att överensstämma med hållbarhetsideal, har intresset ökat bland svenska företag för att integrera arbetet med miljö, kvalitetsrelaterade och sociala frågor samt ekonomi. Företag inom verkstadsindustrin anses vara särskilt aktiva på det här området. Denna studies syfte är att beskriva hur företag går från miljöarbete till arbete för hållbar utveckling bl.a. genom att inleda en integrering av sina ledningssystem. I studien studeras vilka vägar tre ledande företag inom verkstadsindustrin tar i sin strävan mot hållbar utveckling. De studerade företagen ITT Flygt, SKF och ABB förväntas arbeta på ett liknande sätt med hållbar utveckling. Studien är en s.k. multipel fallstudie, där företagens erfarenheter sätts samman snarare än att jämföras. Den huvudsakliga metoden som har använts är kvalitativa intervjuer. Företagens strävan mot hållbar utveckling är också en strävan efter legitimitet. Företagen i denna studie vill få intressenternas stöd för sina handlingar. Vad man tar med i arbetet för hållbar utveckling skiljer sig mellan företagen. Vad som dock är generellt för företagen är att gränserna för det man anser vara företagens ansvarsområde har vidgats. Till sist diskuteras om integrerade ledningssystem kan stödja företag i sitt arbete för hållbar utveckling. Jag drar slutsatsen att det finns element i dagens standardiserade ledningssystem som hindrar snarare ...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Integrerade ledningssystem som metod för att nå hållbar utveckling : En studie av strategier hos tre företag inom verkstadsindustrin.

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2003-01-01]   Integrerade ledningssystem som metod för att nå hållbar utveckling : En studie av strategier hos tre företag inom verkstadsindustrin.
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=42721 [2024-05-17]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×