Syskonkärlek av Katarina von Bredow

14 röster
25420 visningar
uppladdat: 2005-05-26
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Romanen syskonkärlek handlar om helt vanlig kärlek mellan syskon, när den har gått för långt. Deras kärlek är besvärlig och "onormal" och framför allt, en förbjuden kärlek.

"9/8-83
Nu är klockan snart fyra och jag kan inte sova. Kan du svara mig på en sak? Får man bli alldeles varm och matt i hela kroppen av att få se på sin egen brorsa? Får man det, ens om han är den snyggast och finaste killen i hela universum? Jag kan inte hjälpa det!
Och jag skäms så inihelvete."

Amanda älskar sin bror Ludvig, de har alltid varit ett sån där ihop svetsat syskonpar, som gör allting tillsammans. Men Amanda älskar Ludvig mer, mer än hon borde, och med tiden så upptäcker hon att Ludvig känner detsamma för henne. De kan inte hålla sig ifrån varandra och inleder ett förhållande, ett förhållande som alltid måste vara på sin vakt för upptäckt, upptäckten av en äcklad värld, en värld av fördomar och hat. Att älska sin syster så, är ett brott. Incest. Något Amanda och Ludvig struntar i, för deras kärlek är starkare en allt. Eller?

Både Amanda och Ludvig försöker att vara "normala". Amanda inleder ett förhållande med Johan, en religiös kille som tror på sex efter äktenskapet.
Ludvig utnyttjar flicka efter flicka, bara för att inte leva i celibat, för han kan inte älska en annan tjej så som Amanda. Svartsjukan emellan dem växer och snart pratar de inte med varandra, men en sommar åker Ludvig, Amanda och deras mamma ut till en stuga, där Ludvig och Amandas kärlek kan spira. Deras mamma som är van vid att hennes barn spenderar mycket tid tillsammans, misstänker ingenting när de försvinner iväg ut i naturen.

Efter den sommaren förlorar Amanda, Ludvig. Amanda förlorar "en kroppsdel av henne". Hon får absolut inte träffa honom mer, han skeppas iväg till en annan ort. Ingen av dem hade trott att något skulle skilja dem så fort, men när verkligheten hinner ifatt dem tar får lyckan ett abrupt slut.

"När vi så småningom reste oss och började vandra hemåt, lade Ludvig armen om mina axlar.
-Var fan går gränsen, egentligen?! frågade han. När begår vi lagbrottet? Det kan väl inte vara brottsligt att krama sin syster? Är man en en brottsling om man får stånd av att krama henne för länge? Var övergår den oskyldiga pussen i den brottsliga kyssen? Eller är alltsammans helt lagligt ända tills man tränger in i henne? I så fall kan man ju ha ett alldeles lagligt, men otroligt erotiskt förhållande till sin syster!
-Fråga inte mig om allt det där! Jag visste inte ens att vi var brottslingar förrän Eva talade om det!
-Inte jag heller.
Hans blick svepte över parken. Människor satt på filtar och bänkar och gottade sig i solen.
-Ibland har jag lust att ge fan i dem. Att låta alla veta att jag älskar dig, och låta dem tycka vad de vill! Det kan väl för fan inte vara olagligt att bli kär?! Sen kan nån jävla åklagare stå där och försöka bevisa att vi har gått över gränsen, du och jag."

Den här boken var en av de mest intressanta böcker jag någonsin läst, det är en kärlek som man tror inte finns, men vart finns den då?
Hade boken varit annorlunda om Ludvig hade varit Amandas far?
Jag tror att Ludvig och Amanda blir accepterade av läsaren för att de ...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Syskonkärlek av Katarina von Bredow

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

  • Inactive member 2006-05-01

    Verkligen ett bra arbete! Nu v

  • Inactive member 2007-04-07

    Katarin von Bredow är en Tokig

  • Inactive member 2008-05-17

    Jag har läst dom flesta böcker

  • Inactive member 2008-11-19

    Skit bra

  • Inactive member 2011-05-02

    Vilken sida är citatet på? "När vi så småningom reste oss och började vandra hemåt, lade Ludvig armen om mina axlar. -Var fan går gränsen, egentligen?! frågade han......... -Fråga inte mig om allt det där! Jag visste inte ens att vi var brottslingar förrän Eva talade om det! -Inte jag heller. Hans blick svepte över parken. Människor satt på filtar och bänkar och gottade sig i solen. -Ibland har jag lust att ge fan i dem. Att låta alla veta att jag älskar dig, och låta dem tycka vad de vill! Det kan väl för fan inte vara olagligt att bli kär?! Sen kan nån jävla åklagare stå där och försöka bevisa att vi har gått över gränsen, du och jag."

Källhänvisning

Inactive member [2005-05-26]   Syskonkärlek av Katarina von Bredow
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=4326 [2024-04-28]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×