En studie om avhopp i moderna språk - Finns det skillnader i avhopp av moderna språk beroende på vilket språk som läses och vilka elever som läser det?

879 visningar
uppladdat: 2007-01-01
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Sammanfattning: Även om både vårt samhälle, genom olika kanaler, dagligen påpekar det och det står i skolans kursplaner och dagens ungdomar själva säger det, så är kunskaper i språk inte något, som i praktiken, prioriteras bland Sveriges ungdomar. Eftersom vi båda är blivande språklärare var vi intresserade av att ta reda på varför gymnasieeleverna väljer att hoppa av sina studier i moderna språk. Syftet med studien är att leta efter mönster bland de elever som har hoppat av sina moderna språk och deras tankar om språkstudierna. Vi ämnar använda våra resultat för att kunna motverka den höga andel avhopp av moderna språk som förekommer bland gymnasieelever. Vi har använt oss av en kvantitativ enkätundersökning där 75 stycken gymnasieelever i Göteborgsregionen har deltagit, som alla går det naturvetenskapliga eller samhällsvetenskapliga programmet. Vi har även utfört tre kortare kompletterande intervjuer. Resultat som kunde utläsas ur studien sammanfattas nedan i punktform · Steg tre var det steg som överlag drabbades mest av avhopp, därefter kom steg ett. · Det visade sig att tyskan var det språk som hade flest lärarbyten. · I alla språken låg majoriteten av eleverna i genomsnitt på VG. · Närmare tre fjärdedelar av alla deltagarna ansåg att de inte hade påverkats av någon annan i valet av språk. · 58, % av samhällsvetarna hade strategiska skäl till att hoppa av sina språkval medan motsvarande siffra för naturvetarna var 4,1%. · 88 % av alla respondenterna ansåg att de skulle få nytta av språk senare i livet. · Vi har inte kunnat finna någon skillnad språken emellan när det gäller den egentliga anledningen till avhopp från studier...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: En studie om avhopp i moderna språk - Finns det skillnader i avhopp av moderna språk beroende på vilket språk som läses och vilka elever som läser det?

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2007-01-01]   En studie om avhopp i moderna språk - Finns det skillnader i avhopp av moderna språk beroende på vilket språk som läses och vilka elever som läser det?
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=44618 [2024-04-27]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×