Lejonninans Sång

2854 visningar
uppladdat: 2005-07-31
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Boken heter LEJONNINAS SÅNG kvinnan som rider som en man och skriven av Tamora Pierce . Trycket som jag läste är 1986 och översättningen av Gudrun Samuelsson. Den utspelar sig i en gammal tid ungefär när kyrkorna bränner kvinnor som kan bota. Boken handlar om Alanna som är riddare för Tortall. Men hon rider till södra delen där bashirerna bor och hon till hör kungen av conte som är bashirernas fiende. På vägen kommer några krigare som är men och det börjar slåss med Alanna och hennes följare Halef seif.

Alanna och halef seif segrar krigarna och Alannas magiska svärd blir trasig och behöver lagas. Men så kommer några som tillhör bashirerna och tar Alanna och halef seif till fängelse där stammarna får bestämma om det straffas eller befrias. Människorna som bor där tyckte att det var konstigt att det finns en kvinna som rider som en man och klär sig som en man och ledaren bestämde att hon kriger med en man och hon fick välja vad hon ville om hon vinner då. Då vinner hon och blir stammens ledare. Hon har en katt som heter Trogen varje gång trogen jamar så förstår hon att det händer något och katten fick hon som gåva av en gudinna. Alanna är gudernas enda utvalde . En man som heter Roger ville döda Alanna eftersom han trodde att hon var en Demon. Alanna och Roger började bråka med svärd men Roger använde en magisk kraft som han inte kan använda då dog han.

Efter Rogers död kommer en man för att hälsa Alanna och säga till henne att är han sjuk och kommer att dö och ville att Jontahan blir stammens röst och den mannen heter Ali Mukhtab. Jontahan är Kungens son av conteoch är prins , han lärde sig att rida och massa andra saker. Alanna älskar honom och han älskar henne också . När Ali Mukhtabs död var nära började han lära Jonathan all kunskap som han hade. Alanna och Jontahan bråkade med varandra och han rider till hovet igen och träffar en prinsessa som heter Susaine. När Alanna hörde detta händelse då blev hon förälskad i George och och de rider tillsammans men eftersom George är en tjuv så gömde han sig i hans mors hus.

Alanna hade två shamaner hon lärde de magi och magiska krafter för att de skulle vara i stammen när hon är borta . Efter det får Alanna ett brev från en kvinna som ska brännas på bol och Alanna måste rädda henne. Alanna och hennes shamaner ridder dit kvinnan ska brännas och kara kan styra vädret och då regnar det och de bär henne till öknen. Hon ger Alanna kol av hennes brända fot och säger till henne att hennes svärd kommer att lagas av den kolet.
Miljön : I boken handlar miljön mest om krig och svärd i början . på mitten och på slutet handlar den om magi , god mat , och
äventyr.

Viktiga personer i boken : Alanna , Jonatan , Ali mukhtab , kara och corem
Bokensspråk är tydlig den målar perso...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Lejonninans Sång

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

  • Inactive member 2006-11-25

    Mohammed baker´!!!!!!!!!!!!D

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2005-07-31]   Lejonninans Sång
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=4664 [2024-04-27]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×