Produktionsekonomiska förbättringar hos Wasabröd i Filipstad

835 visningar
uppladdat: 2005-01-01
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Att bestämma hur många enheter som skall köpas eller tillverkas varje gång är ett klassiskt problem inom material- och produktionsstyrning. Wasabröd i Filipstad, som är världens största producent av knäckebröd, är inget undantag. Problemet är att det idag inte finns något verktyg för att bestämma optimala serielängder eller som bestämmer i vilken ordning de olika produkterna som tillverkas i samma produktionsutrustning ska följa. Syftet med examensarbetet är därför att ur ett ekonomiskt perspektiv skapa dessa verktyg. Dessutom skall de nuvarande nivåerna av produkter i arbete ifrågasättas och nya nivåer rekommenderas. Avgränsningar som författarna gjort är att endast studera Wasabröds anläggning i Filipstad samt ett par beräkningsmässiga avgränsningar. Den metod som bäst lämpar sig för att lösa detta problem är cyklisk planering, eftersom den tar hänsyn till att flera produkter konkurrerar om samma produktionsutrustning, vilket sker på Wasabröd. Produktionen av knäckebröd kan delas in i tre delar: bageri, paketering och lager. Det finns nio bagerilinjer varav sju körs kontinuerligt. Packning sker i 15 olika packmaskiner där vissa är direktkopplade från bagerilinjen. Cyklisk planering bygger på att den totala kostnaden för omställningar och lagerföring ska minimeras med beaktande av produktionskapaciteten. Produkter placeras och produceras i en cyklisk produktionsföljd, som upprepas efter ett bestämt tidsintervall. För att dessa verktyg skulle kunna skapas samlades information in med hjälp av intervjuer, enkäter och observationer. Resultatet blev tre modeller, varifrån slutsatser kunde dras och som Wasabröd kan använda för framtida bruk. Den första modellen är produktionsordningsmodellen, som fastställer den minst kostsamma produktionsordningen. Den cykliska planeringsmodellen bestämmer optimal cykeltid som tillsammans med efterfrågan ger optimal serielängd per brödsort. Den sista modellen är paketeringsmodellen, som beräknar minsta tillåtna serielängd per artikel. En av slutsatserna är att den fastställda produktionsordningen utifrån modellen skall följas. En annan är att eftersom bageriet styr optimeringen av serielängden är det utifrån efterfrågan som seriestorlekar i paketeringen skall fastställs. För paketeringen har istället minsta rekommenderade serielängd efter en viss omställning beräknats. Författarna rekommenderar cykeltider utifrån den cykliska planeringsmodellen och andra viktiga parametrar men Wasabröd måste själva fortsätta använda verktyget för att bestämma nya cykeltider då förutsättningarna ändras. För att en implementering av modellerna ska kunna ske måste al...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Produktionsekonomiska förbättringar hos Wasabröd i Filipstad

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2005-01-01]   Produktionsekonomiska förbättringar hos Wasabröd i Filipstad
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=47590 [2024-11-01]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×