Till Kallifadites

2822 visningar
uppladdat: 2005-11-08
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Tänk på avståndet!


Hej Kallifadites!

Jag kom till Sverige en obeskrivlig snöig marsdag. Jag kom som make med ömma och längtande känslor efter mötet med frun. I ett fint hänförande område bodde jag med fru familj. Ute såg ut allt som en blandning mellan vit och silver och landskapet bredde ut sig som vykort. Varje dag gjorde jag och min fru Sally en utflykt för att utforska omgivningen och varje dag inriktades mina intryck av skönheten, den stora ordningen och renheten i den svenska naturen. Nu har jag bytt bort mitt hemland mot det här sköna landet.
Mitt första möte med svenska språket kommer alltid finns i mina tankar. Det började faktiskt i en ruggig marsmorgon. Jag och min fru vandrade ner mot tunnelbanestationen som låg ett par hundra meter ifrån huset, samtidigt som jag drog in den tidiga morgonluften blandad ned den härliga färska gräslukten. Vi steg på tåget och allting gick bra. Det var väldigt lugnt där eftersom det inte var så många passagerare. Tåget rörde fram och efter en station, hörde jag plötsligt en röst som ropade ”Tänk på avståndet…”. Jag förstod inte vad det verkligen betydde trots de hade skrivit hela meningen på ett stor skyltar ovanför dörren framför oss. Meningen upprepades några gången varannan station och kvinnan pratade så fort i ett svårt konstigt sätt som jag knappt kunde hinna med. Det var den första svenska meningen som jag hörde i Sverige och det var alldeles obegripligt. Då kände jag mig lika en exotisk man som kom från andra planet. Jag hade aldrig förut känt mig så otroligt besviken, så liten och obetydlig. Personligen tyckte jag mycket om att lära mig ett språk. Språken inspirerade och fascinerade mig. De underlättar resor till andra länder, de ger möjlighet att lära känna nya vänner runt om i världen. Min fru, släktingar och grannar försökte stödja mig igenom att säga att det fanns så många andra som hade det mycket värre och de klarade i slutet och det hjälpte mig mycket. Den här händelsen påminde mig av ett ordspråk ” Igår är historia, imorgon är en gåta, men idag är en gåva”.
Så det var viktigt för mig att kunna förstår och prata svenska eftersom jag inte ville känna mig isolerad i samhället. Det var också viktigt att svenskarna såg att jag ansträngde mig. Då accepterades oss lättare. När jag läste svenska för första gången, var allt som kaos i början, och jag förstod så lite. Sedan upptäckte jag plötsligt en dag att jag förstod och det var helt fantastiskt. Det finns ett ordspråk som säger att ju flera språk du talar, desto flera personer är du. Man utvecklas alltså som person, när man lär sig ett nytt språk och en ny kultur. Det känns som slutet nu. Slutet på språk...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Till Kallifadites

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2005-11-08]   Till Kallifadites
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=4859 [2024-04-28]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×