Upplysningar enligt IFRS 7 – Kommer IFRS 7 leda till att användare av företagens finansiella rapporter får en bättre bild av företagens finansiella risk och riskhantering?

1496 visningar
uppladdat: 2006-01-01
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Bakgrund och problem: En konsekvens av ökad global konkurrens, rörliga växelkurser och räntefluktuation är att många nya finansiella instrument skapats och användningen av finansiella instrument har blivit allt vanligare. I takt med att alltmer komplexa finansiella instrument vuxit fram har frågan om hur finansiella instrument ska hanteras i redovisningen varit föremål för stor diskussion. I dagsläget behandlar IAS 32 upplysningar om och klassificering av finansiella instrument och IAS 30 behandlar specifika regler om upplysningar för banker och liknande finansiella institut. I januari 2006 godkändes en ny standard, IFRS 7, av EU – kommissionen. IFRS 7 ersätter hela IAS 30 och delar av IAS 32. IFRS 7 ska börja tillämpas den 1 januari 2007, men tidigare tillämpning uppmuntras. Syfte: Uppsatsens syfte är att undersöka om användare av företagens finansiella rapporter i och med införandet av IFRS 7 kommer att få tillgång till information som användarna tidigare inte har haft tillgång till avseende finansiell risk och riskhantering. Avgränsningar: Undersökningen begränsas till att undersöka vilka upplysningskrav som finns i IFRS 7 som inte funnits i IAS 32. Dessutom begränsas undersökningen till de delar av IFRS 7 som behandlar upplysningar om finansiell risk och riskhantering. Metod: Undersökningen är indelad i två delfrågor. Den första delfrågan undersöks med kvalitativ metod. Avsnitten om finansiell risk och riskhantering i IFRS 7 jämförs med motsvarande avsnitt i IAS 32. Den andra delfrågan undersöks med en typ av kvantitativ metod. I detta avsnitt studeras upplysningar i 62 företags årsredovisningar. Resultat och slutsatser: Undersökningen visar att de största förändringarna i IFRS 7 i jämförelse med IAS 32 är att IFRS 7 kräver upplysning om löptidsanalys för finansiella skulder och känslighetsanalyser för varje typ av marknadsrisk som företaget är utsatt för på balansdagen. Årsredovisningsstudien visar att vissa företag redan idag lämnar upplysning om löptidsanalys och/eller känslighetsanalys. Dessa analyser följer dock inte de krav som IFRS 7 ställer. Det innebär att användarna i och med införandet av IFRS 7 kommer att få ta del av information de tidigare inte har haft tillgång till och att de därmed kommer att få en bättre bild av företagens finansiella risk. Vad gäller finansiell riskhantering har det inte kunnat urskiljas att IFRS 7 kommer att innebära någon stor skillnad i upplysningskraven i jämfö...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Upplysningar enligt IFRS 7 – Kommer IFRS 7 leda till att användare av företagens finansiella rapporter får en bättre bild av företagens finansiella risk och riskhantering?

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2006-01-01]   Upplysningar enligt IFRS 7 – Kommer IFRS 7 leda till att användare av företagens finansiella rapporter får en bättre bild av företagens finansiella risk och riskhantering?
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=49012 [2024-05-18]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×