Filmanalys Erin brockowich

1 röster
6155 visningar
uppladdat: 2005-12-05
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Anslaget i Erin Brockovich är när Erin sitter på en jobbintervju utan att hon har några som helst kunskaper. Tankarna som for genom huvudet på mig var att, vem söker ett avancerat jobb utan utbildning, resumé eller erfarenhet? Trodde hon verkligen att de skulle anställa henne, eller hade hon ingenting annat att välja på? Från de första 10 minuterna trodde jag att Erin Brockovich inte hade så mycket innanför pannbenet, men tänk så fel man kan ha.

I anslaget har man ingen aning om vem denna kvinna egentligen är, man kanske till och med har vissa fördomar mot henne, men detta får man dock klart för sig ganska snabbt, att allt man trott var fel. Erin Brockovich är en ensamstående trebarnsmamma som inte har råd att försörja sina barn. Hon har två exmakar i sitt förflutna, som inte tar något ansvar för de barn som de själva har satt till världen. Hon har inga vänner eller familj, inget jobb, ingenting.

Hon bor i ett hus i Kalifornien med sina tre barn, plus några kackerlackor till husdjur. Hon avstår från att äta för att hon inte har råd och hon har knappt någon utbildning alls. Trots det verkar hon vara riktigt stark som person, både psykiskt och fysiskt. Hon har en attityd som en del skulle kalla otrevlig, men med den attityden kommer hon långt med. Fina flickor kommer till himlen medan andra kan komma hur långt som helst, finns det ett uttryck som säger.

Erin Brockovich är huvudkaraktären i filmen, alltså den person som tittaren identifierar sig med. Den drivande karaktären borde i det här fallet vara advokaten Ed Masry och antagonisten borde vara företaget Pacific Gas & Electronic (PG&E).

Erin skulle söka jobb en dag, när hon blir påkörd av en bil i skenande fart. Hon söker upp en advokat vid namn Ed Masry för att hon vill till rätten för att få skadestånd. Ed Masry försäkrar Erin om att de kommer vinna, vilket de säkert skulle göra om inte advokaten till bilföraren hade konfronterat Erin, och om hon inte hade börjat skrika med ett ovårdat språk om att hon har tre barn att försörja och att ”den jäveln bröt hennes jävla nacke”. De förlorar målet och då kräver Erin att Ed Masry ska anställa henne, vilket han gör av tvång och skuldkänslor.

Hon börjar jobba med arkiv och pappersarbete när hon en dag hittar information om en suspekt fastighetsaffär. Hon ber om att få undersöka saken vidare vilket hon får. Målet är en undersökning där ett vattenreningsverk vill köpa upp tomter och advokatfirman ska därför kolla upp om priset är rimligt. Men det visar sig att vattenreningsverket har förgiftat vattnet och vill ha bort folket från området innan de blir alltför sjuka.


Erin och Ed försöker få målet testat i domstol, vilket inte är så lätt. De måste få 600 personer av folket i det förgiftade området att vilja stämma företaget. Erin knackar på flera hundra dörrar och just för att hon inte är en advokat så tror jag att folk får förtroende för henne. De lyckas få in 600 stämningar och de vinner målet. Företaget tvingas be...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Filmanalys Erin brockowich

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2005-12-05]   Filmanalys Erin brockowich
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=4926 [2024-04-27]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×