Sv Artikel Mallorca

3575 visningar
uppladdat: 2005-12-05
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Lugn Familjsemester
Eller
Fartfulla partynätter

Kristallklart vatten, där dagarna består av sol och bad, och natten är fulla av fester. Fast det finns även byar som är lugna om nätterna. Stället kallas Mallorca som är en ö som ligger sydost om Spanien. Som är ön som har något för alla!

Mallorca är mest känd för sina familjeresor, med tanke på sitt blåa vatten och de fina långa badstränderna. Många kanske tror att vattnet är smutsigt, för att det är skitigt på en del ställen vid Spanien och vid Kanarieöarna. Fast det är helt fel. Vattnet är mycket finare än vad det är i Spanien och inte bara det, sanden är mycket renare den med. Inte bara är det sommrarna som är soliga och fina fast visst som de flesta platserna, så kan det komma några regnskurar ibland, fast det bästa utav allt är ju att det knappt är något moln på himlen och mitt under sommaren är det upp till 35 grader varmt och man borde använda en bra skyddsfaktor. Vintern däremot är något mildare.

För att komma till Mallorca så är det bästa sättet att åka med flygplan. Vilket är otroligt behändigt och tar endast cirka två och en halv timma. När man flyger till Mallorca så landar man på en flygplats som ligget alldeles intill Mallorcas huvudstad Palma de Mallorca som är den mest kända turistorten på ön. På dagen finns det fina badstränder i utkanten och i staden, men inne i staden finns det många underbara restauranger och ett stort antal sevärdheter och museer. Det finns även en stor möjlighet att kunna shoppa kläder, acceoarier och liknanden i staden. Under natten finns det Barer, nattklubbar och diskotek för dem som orkar och vill, ifall man endast ska åka på semester för att festa så är Ibiza ett bättre val där festerna håller på dygnet runt som också tillhör ögruppen Balearerna precis som Mallorca.

Mallorca är den största Ön som tillhör ögruppen Balearerna och är framförallt ett känt semestermål dit många kommer för att sola och bada. Ön hade 525 000 invånare år 1996 vilket är ca: 80 % utav Balearernas totala befolkning, fast befolkningen kom till Mallorca år 4000 f.Kr. Fast det var år 1960 som flygplatsen som ligger vid Palma La Mallorca öppnades för flygtrafik. Och sedan dess har turistmen har bara ökat. Bara sedan förra året har turisterna ökat med 6 procent. Det flesta personerna brukar åka dit i augusti. Fast för andra året i rad så åker de flest personer dit i juli. Själv rekommenderar jag att man åker i augusti för att då börjar turisterna minska. Många kanske tror att de flesta turisterna kommer från tyskland, det är inte helt fel för att det är det tredje landet där de flesta turisterna kommer ifrån, och dem flesta kommer ifrån Storbritannien. De flesta turister håller sig nära hotellet och stranden. Vilket är ganska tråkigt för att det finns så mycket mer att se och för att kunna se allt måste man kunna komma runt på ön och då finns det flera alternativ. Man kan till exempel ta bussen, taxi, eller så finns det alltid bil att hyra.

Jag tycker självklart att du ska åka till Mallorca för att den som inte åker dit missar någonting. Det är verkligen en ö som är värd att besöka i alla fall en gång. Själv har jag bara va...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Sv Artikel Mallorca

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2005-12-05]   Sv Artikel Mallorca
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=4929 [2024-04-28]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×