Övergripande resultat i studien är att KS idag präglas av ett annat tänkande i och med BSC-konceptets införande. Användandet av BSC konceptet har skett i sjukhusledningen, på medicinkliniken samt intensivvårdsavdelningen. Processen att arbeta fram styrkorten har resulterat i att man har minskat stuprörstänkandet, skapat en ökad helhetsförståelse och fått ett mer långsiktigt tänkande. Vidare har effekten av att man tycker om att mäta och värdera uppstått. Processen har även skapat ett ökat nätverk för KS både i och utanför Sverige, detta kan förhoppningsvis i slutändan visa sig i form av en ökad samhällsnytta. En negativ effekt har skapats, i dels den risk det innebär att projektet kan falla i glömska, men även att projektet tar mycket tid från den dagliga verksamheten. Vid Kungälvs sjukhus ser vi tydliga tecken på att BSC är på väg att införas som ett övergripande managementsystem, detta eftersom man använder BSC som ett ramverk för verksamheten. På så vis sammanför och koordinerar BSC olika delar av system under samma mål och stimulerar på det viset en mer balanserad styrning. Det finns tankar om att det inte är BSC som skall stödjas av budgeten utan snarare budgeten som skall överbyggas av BSC. BSCs ramar har använts i ett projekt tillsammans med KPP. Vi anser att vi kan göra en generalisering och påstå att hela hälso- och sjukvården kan använda BSC som ett övergripande managementsystem. Så är dock inte fallet idag.

950 visningar
uppladdat: 2001-06-07
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Övergripande resultat i studien är att KS idag präglas av ett annat tänkande i och med BSC-konceptets införande. Användandet av BSC konceptet har skett i sjukhusledningen, på medicinkliniken samt intensivvårdsavdelningen. Processen att arbeta fram styrkorten har resulterat i att man har minskat stuprörstänkandet, skapat en ökad helhetsförståelse och fått ett mer långsiktigt tänkande. Vidare har effekten av att man tycker om att mäta och värdera uppstått. Processen har även skapat ett ökat nätverk för KS både i och utanför Sverige, detta kan förhoppningsvis i slutändan visa sig i form av en ökad samhällsnytta. En negativ effekt har skapats, i dels den risk det innebär att projektet kan falla i glömska, men även att projektet tar mycket tid från den dagliga verksamheten. Vid Kungälvs sjukhus ser vi tydliga tecken på att BSC är på väg att införas som ett övergripande managementsystem, detta eftersom man använder BSC som ett ramverk för verksamheten. På så vis sammanför och koordinerar BSC olika delar av system under samma mål och stimulerar på det viset en mer balanserad styrning. Det finns tankar om att det inte är BSC som skall stödjas av budgeten utan snarare budgeten som skall överbyggas av BSC. BSCs ramar har använts i ett projekt tillsammans med KPP. Vi anser att vi kan göra...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Övergripande resultat i studien är att KS idag präglas av ett annat tänkande i och med BSC-konceptets införande. Användandet av BSC konceptet har skett i sjukhusledningen, på medicinkliniken samt intensivvårdsavdelningen. Processen att arbeta fram styrkorten har resulterat i att man har minskat stuprörstänkandet, skapat en ökad helhetsförståelse och fått ett mer långsiktigt tänkande. Vidare har effekten av att man tycker om att mäta och värdera uppstått. Processen har även skapat ett ökat nätverk för KS både i och utanför Sverige, detta kan förhoppningsvis i slutändan visa sig i form av en ökad samhällsnytta. En negativ effekt har skapats, i dels den risk det innebär att projektet kan falla i glömska, men även att projektet tar mycket tid från den dagliga verksamheten. Vid Kungälvs sjukhus ser vi tydliga tecken på att BSC är på väg att införas som ett övergripande managementsystem, detta eftersom man använder BSC som ett ramverk för verksamheten. På så vis sammanför och koordinerar BSC olika delar av system under samma mål och stimulerar på det viset en mer balanserad styrning. Det finns tankar om att det inte är BSC som skall stödjas av budgeten utan snarare budgeten som skall överbyggas av BSC. BSCs ramar har använts i ett projekt tillsammans med KPP. Vi anser att vi kan göra en generalisering och påstå att hela hälso- och sjukvården kan använda BSC som ett övergripande managementsystem. Så är dock inte fallet idag.

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2001-06-07]   Övergripande resultat i studien är att KS idag präglas av ett annat tänkande i och med BSC-konceptets införande. Användandet av BSC konceptet har skett i sjukhusledningen, på medicinkliniken samt intensivvårdsavdelningen. Processen att arbeta fram styrkorten har resulterat i att man har minskat stuprörstänkandet, skapat en ökad helhetsförståelse och fått ett mer långsiktigt tänkande. Vidare har effekten av att man tycker om att mäta och värdera uppstått. Processen har även skapat ett ökat nätverk för KS både i och utanför Sverige, detta kan förhoppningsvis i slutändan visa sig i form av en ökad samhällsnytta. En negativ effekt har skapats, i dels den risk det innebär att projektet kan falla i glömska, men även att projektet tar mycket tid från den dagliga verksamheten. Vid Kungälvs sjukhus ser vi tydliga tecken på att BSC är på väg att införas som ett övergripande managementsystem, detta eftersom man använder BSC som ett ramverk för verksamheten. På så vis sammanför och koordinerar BSC olika delar av system under samma mål och stimulerar på det viset en mer balanserad styrning. Det finns tankar om att det inte är BSC som skall stödjas av budgeten utan snarare budgeten som skall överbyggas av BSC. BSCs ramar har använts i ett projekt tillsammans med KPP. Vi anser att vi kan göra en generalisering och påstå att hela hälso- och sjukvården kan använda BSC som ett övergripande managementsystem. Så är dock inte fallet idag.
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=49786 [2024-05-02]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×