Öl - en löneförmån?: en studie av alkoholkulturen inom restaurangbranschen

1147 visningar
uppladdat: 2001-01-01
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
The aim of this study was to investigate the alcohol-culture within the restaurantbusiness. Our main questions were:   What is the personnel in the restaurantbusiness´ attitude towards:   · Alcohol and its consumption?   · The function of alcohol in the society?   · The function of alcohol among the staff?   · Drinkinghabits among the staff?   · Being at risk of alcoholabuse?   · Alcoholpolitics? To answer these questions we did a both quantitative and qualitative study. We handed out 50 questionnaires in 16 different restaurants. From these we choose three people to interview. The study shows criticism against the Swedish system for regulation of distribution and consumption of alcohol and support for more liberal alcoholpolitics. The results also show that personnel in the restaurantbusiness drink in a different way than what is common in Sweden. They often drink at several occations every week, rahter than only at weekends. Drinking during work-hours was not frequent, but an after-work-beer was common. From time to time they get drunk together, but we found no evidence that this behaviour is more common in the restaurant b...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Öl - en löneförmån?: en studie av alkoholkulturen inom restaurangbranschen

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2001-01-01]   Öl - en löneförmån?: en studie av alkoholkulturen inom restaurangbranschen
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=50282 [2024-05-19]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×