Simning

4203 visningar
uppladdat: 2005-12-06
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Simning är ett bra motionssätt, dels för att det är lätt när man väl kan grunderna till det och sen sliter man inte ut några leder eftersom det är vattnet som är ”styrkan”. När man simmar så tränar man ju främst vissa muskler eller nästan bara muskler, om man vill träna kondition så får man ägna sig åt andra saker.
Att gå på babysim är en bra sak även om barnet inte lär sig å simma så får det ju en bättra känsla för det sen när det väl ska lära dig att simma. Men det är tyvärr inte alla som kan simma och det är himla synd för det är himla roligt och nyttigt att kunna simma. Men som tur så har skolar/fritids blivit ganska mycket hårdare med att barn ska kunna simma, och det är himla bra för det kan vara farligt om man inte kan simma, för barn vistas väldigt mycket vid vattnet på sommarn och ibland så kan ju föräldrarna tappa kontrollen över barnet och så kan dom drunkna.
Vissa har ju lite problem att lära sig simma och det finns ju ett gäng olika teorier till det några av dom är nog att man kan vara rädd för vatten och sen kan man bara ha vissa problem med å flyta och sånt.

Det finns ett gäng olika simsätt dom vanligaste är:

Fjärilsim: Det är ett svårare simsätt som inte alla lär sig, man vevar med armarna framåt man nästan lyfter sig upp ur vattnet.


Bröstsim: Det är det vanligaste simsättet, som man lär si i simskola och från andra håll. Man ligger på magen och så har man armarna rakt ut från kroppen och så drar dom i en halvcirkel mot kroppen och sen upp igen, benen gör man ungefär samma sak med.






Ryggsim: Det är nog det lättaste sättet om man kan flyta, och bra att kunna om man ska kunna livrädda. Man ligger på rygg och snurrar bak ena armen och sen den andra och med benen paddlar man.


Förut så simmade man ju bara för simmandet skull och sen för motionen, men simning har blivit mycket större, man utvecklar speciella ”simkläder” för att det ska gå fortare gör bättre bassänger och jag vet inte allt. Man har stora och små tävlingar i det, man utvecklar olika simsätt och massa mer.
Sen finns det ju simhopp hör inte riktigt till simning utan kanske mer gymnastik. Jag skulle vilja att simning blev en ännu större sport, för det är himla bra, nyttigt och kul, och fler hal...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Simning

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2005-12-06]   Simning
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=5046 [2024-04-28]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×