Wiliam shakespeare

2 röster
6652 visningar
uppladdat: 2005-12-13
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
William Shakespeare
William Shakespeare är född 16 april 1564 i Stratford –Upon- Avon. Han har gift sig när han var 18 år med en 8 år äldre kvinna som heter Anne Hathaway. Tillsammans fick dem tre barn men ett av dem dog vid elvaårsåldern.
William fick gå i stadens Latinska men senare avbröt han sin skolgången kanske på grund av familjens ekonomi försämring. Enligt Ben Jonson en av de dåvarande fortfarande, kunde William inte mycket latin och ännu mindre grekiska. Men Shakespeare verk tolkar helt annat. Tio år senare flyttade han till London utan sin familj. Där han började skriva pjäser och dikter. Han blev medlem och delägare två år senare i Lord Chamberlain´s Company som senare bytte namn till The King´s Company.
William har skrivit 37 pjäser och är mest känd för sina tragedier, men han har skrivit även komedier. Shakespeare tjänade en hel del pengar på sina pjäser eftersom de var mycket populära. Han använde sina pengar till att köpa fastigheter i Stratford-upon-Avon, dit han flyttade tillbaka 1660. den 23 april 1616 dog han och begravdes i sin hemstad.

Romeo och Julia
Romeo och Julia är en kärleks tragedi, den heta kärleken som olycklig slutar med de älskades död. I den Italienska staden Verona levde två adelsfamiljer som sedan länge var dödsfiender, Capulet och Montague. Romeo (montague) går till en bal objuden och där träffar han Julia (capulet). De blir genast förälskade utan att veta vem den andre är, efter festen smyger Romeo till gården för att kunna se henne. Uppe på balkongen står Julia ensam och pratar med sig själv. Hon tänker på hur svårt det är att hon och Romeo tillhör fiendefamiljen och önskar att Romeo inte tillhörde den fiendefamiljen. Hon vet fortfarande inte att Romeo har smugit in och lyssnar när hon utbrister. Senare blir Romeo ivrigt och talar högt så...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Wiliam shakespeare

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2005-12-13]   Wiliam shakespeare
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=5224 [2024-05-04]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×