Mynt

2560 visningar
uppladdat: 2005-12-13
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete

För länge sen, i en komplicerad slott finns det en kejsaren bodde med kejsarinna och hela slotten var full av olika klassers väkterna och tjänarinnorna. De tog ansvar på olika ställe och hade olika klassmärke i sltten. Så att de som hade lågt klassmärke måste lyssna på de som hade högt klassmärke, det var deras klasslag. Dessutom hade de också en slottslag, att kungen äga alla tjänarinnor, så alla tjänarinnor fick absolut inte gifta sig, eller ha kontakt med mannen, annars fick de dödsträff med samma. Alla tjänarinnor ville helst ha en högre klassmårke. Att kunna få det måste man vara väldigt duktigt på laga mat och lära sig skapa nya recept hela tiden, varje årstid hade de en matlaggnings tävling, alla fick laga sin bästa rätter till kejsaren och kejsarinna, sen fick de smaka och välja ut den bästa rätter, vem som har lagat det fick en högre märken och kunna dominera andra tjänarinnor. Så blev det klasskamp i slotten.



Det fanns en underbart kvinna som hade kämptat mycket på matlaggning och tog redan på alla olika sorters mat, hon fick kejsarinnans värderad, och snart skulle hon få sitt önskade mål. Men de andra mefistofeliska tjärnarinnor blev avundsjuka på henne, de planterade falsk bevis emot henne. Många deltagade i den konspiration mot henne. De reporterade att hon hade kommunikation med någon man utanför slotten. Plötsligt tog solder henne till en otäckt djupt skogen, de gav de henne giftiga tabletter och ville att hon avdagataga sig själv. Stäckars henne, hon hade inte alls gjort nåt fel saker. Men hon hade tur hennes bästa vän följde soldater, när de gick så gav hon henne medicine omtgift och hon överlevde...



Hon kunde inte gå tillbaka till slotten annars skulle hon dö igen. Hon tog avsked av sin bästa vän och levde försiktigt långtifrån den hemskt slotten. Ingen visste om detta i slotten, alla trodde hon dog utan hennes bästa vän visste inte hellre vad händer med henne sen, hon berätta absolut inte till någon om detta. Sedan mötte hon en snäll man som kunna leva tillsammans med. De fick en flicka och levde flytande liv. Flickan var inte en vanlig flicka, hon var mycket nyfiken på många olika kunskap, och tyckte om läsa böcker och ställa svåra frågor. Hon fick lära sig laga underbara mat från sin mor, men hon visste inte att sin mor var kejsarens tjänarina och vad som har hänt. Utan visste hon bara att sin mor ville hon bli en känd person i slotten sen när hon blev stor.



En dag hennes mor handlade grönsaker på stan, så mötte hon sin gammal kollega som gjorde det elak saker till henne, de kände snabbt igen varandra, hon sprang så fort hon kunde och smet sig bakom ett stort trädd. Efter ett tag gick hon hem och packade deras saker och förbreddade flytta hem till ett annat ställe som lag ännu längre ifrån slotten. Den natt gick de i väg tyst med sina bagare...



Först kom de till en små sjö, och åkte med en båt till andra sidan vid sjön, men plötsligt kom soldater från slotten jagade dem. De sprang i skogen, det blev svårt när alla de tre sprang ihop, så flickans mor gömde sin flicka i en djup grass matta, och sade hon till henne att stanna tills när hon kom hämta henne, i så fall om hon inte kommer efter länge, så försöka kom in till slotten, där lämnade hon två saker tilll henne en bok med alla recept som hon skrivade förut och ett brev som lag under det äldst träd i slotten. Boken kanske kunna hjälpa dig ibland, men brevt fick du öppna tills när du brev den ledare som kunna bästämma mest av alla tjänarinnorna. Innan detta fick du inte hellre berätta till någon om pappa och mamma. Hon gav henne en stor kram, sen gick hon i väg. Flickan gömde sig där stilla, och undrade varför soldater jagade dem och varför ville sin mor att hon göra så. Alla svara finns säkert i brevet. Men hennes mor kom inte tillbaka hämta henne, det ville säga soldater tog dem.



Flickan gick utifrån skogen och försökte överleva själv. Hon ville göra det som sin mor sade till henne. Hon hittade en vanligt fattig familj som låg nära slotten, hon fick mat och kunna bo där eftersom hon hjälp dem med vardagars arbetet. Det var så jobbigt för henne, de lämnade alla tunga arbetet till henne och hon fick inte sova så mycket. Men hon var ganska stark för att hon tänka bara att ta sig in till slotten nå sitt mål. Slotten samla alla flickor som ville bli tjärnarinnor hos kejsaren varje vår, men det betyde vem som helst fick det, först måste de gå på en snabb kurs lära sig massor speciala etiketter i slotten, efter det hade de prov, slotten valde bara de som är duktiga ock klara sig bra till slotten. Flickan kämpade hårt, hon tränade många gånger varje dag, lärde sig alla lagar utan till, särskilt jobbade hon samtidigt med dem som hon bodde hos. Hon fick sitt tjänst i slotten. Hon var helt underbart, men hon fick inte avsläppa sig utan måste kämpa till när hon blev den ledaren.



Under tiden serverade hon masson välsmakande måltider för kejsaren ock kejsarinna med hjälp av sin mors goda recept. Snart blev välkänd i slotten. En mellan ledare tyckte hon var ljuvligt och ville forstra hon till en ledare. Ledaren var sin mors bästa vän, men de kunde inte veta om det, det var tur att hon hade den känsla till flickan. En gång frågade ledaren henne om sina föräldare, men hon kom ihåg hon fick inte berätta det till någon. Men en annan ledaren som hade rang främför den ledaren tyckte inte alls om henne, och hon var det som dödade sin mor, men de visste inte hellre om det. Flickan blev mer duktig att laga mat eftersom hon fick lära sig massor från sin mors vän. Varje dag lärde hon sig nytt rätter från henne.

I slotten avsåg de inte alls om ålders skilnad när de valde ledare utan de avsåg bara hur bra mat du laga. Så det var inte omöjligt att en ung ta det högre klassmärke än den äldre. Så blev den andra leare mycket orolig. Hon gjorde mycket problem för henne. Men hon fick hjälp av sin mors bästis ofta och klarade sig ofta. När den elak ledare märka det blev hon arg på henne och började hota henne. En gång, innan de hade tävling ställde hon något farligt medel i deras krddor, så kejsaren blev sjuk när han åt deras mat. Det blev ett stort problem för dem. En kunde förlora sitt uppdrag och den andra kunde få avrättning för detta. De fick gå in i fånge direkt, men de var otroliga starka. De medgav inte att de hade misstagit sig, även de fick massor gångers tortyrer. Tills på slutet kejsaren blev frisk igen, och han var ganska skarpsinning eftersom han visste det kunnde vara någon som var avundsjuka på dem som gjorde så. Kejsaren förlåtade dem och ville att de laga samma rätter igen till honom. Flickan gjorde sitt bästa och lagade det godaste recept hon kunde för tack honom. Kejsaren gilade hennes rätter skarpt och hon fickk valde sin rang. Hon var så glad att hon kunna öppna sin mors brevet och fick svaret på massor frågor.

I brevet stod sin mors dagbok, hon fick veta om allting som har hänt. Hon fick veta om sin mor var en tjänarina, hon förstog varför ville sin mor att hon göra så. Hon ville att sin dotter kunna lämna tillbaka henns rykte. Flicka var rysligt ledsen och arg, men först måste hon ta reda på vem var mammas bästis och sen måste hon samla alla bevisare. I brevet stod de gjorde en stor bruk ris vinäger tillsammans, och den lag under en träd brevid köket. Vinägern fick bara de två använda ingen någon annan, så flickan behöva bara vänta på den som kom hämta vinägern. De snäll ledare kom med en liten skål till trädet...

...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Mynt

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Källhänvisning

Inactive member [2005-12-13]   Mynt
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=5261 [2024-05-01]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×