Efter genomförd studie drar vi slutsatsen att de teoretiska ekonomiska modellerna som används i en fundamental analys sårt kan appliceras på en så kort period som en månad efter terrordådet den 11 september 2001. Vi konstaterar också att marknaden under denna period präglades av ett stort mått av psykologi. Variablerna branschtillhörighet, företagsstorlek, betavärde, p/e-tal, soliditet och internationell exponering ger inget underlag för utformandet av en portfölj för att gardera sig mot framtida extrema globala händelser. Slutligen presenterar vi åra råd för en aktieplacerare som vill gardera sig mot kraftiga nedgångar till följd av någon sorts extrem global händelse, sk event risk: â?¢ Genom en väldiversifierad portfölj undgår man att drabbas av extrema nedgångar. â?¢ Aktieägande ska ses på lång sikt. â?¢ Då det i praktiken för gemene man torde vara sårt att nyttja en nedgång på grund av en oväntad event för en placering och ett snabbt klipp på aktiemarknaden synes det bästa rådet för en privatperson vara att köpa aktier och fondandelar regelbundet under en lång tidsperiod och följaktligen undvika mycket kortsiktig spekulation enligt citatet: - When in Doubt Stay Out! â?¢ Enligt event risk teorin bör en aktieplacerare vara medveten om risken med blankning vid extrema händelser. â?¢ år undersökning ger vid handen att den fundamentala aktieanalysen inte har stor betydelse på kort sikt, utan ska ses som en del av en långsiktig strategi när man väljer aktier till sin portfölj. På kort sikt styrs marknaden till stor del av psykologiska faktorer, men â?aktiemarknaden kan i längden varken springa ifrån eller halka efter den övriga ekonomin särskilt mycket - en obesvarad fråga är emellertid hur lång periodâ?.

1229 visningar
uppladdat: 2004-01-13
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Efter genomförd studie drar vi slutsatsen att de teoretiska ekonomiska modellerna som används i en fundamental analys sårt kan appliceras på en så kort period som en månad efter terrordådet den 11 september 2001. Vi konstaterar också att marknaden under denna period präglades av ett stort mått av psykologi. Variablerna branschtillhörighet, företagsstorlek, betavärde, p/e-tal, soliditet och internationell exponering ger inget underlag för utformandet av en portfölj för att gardera sig mot framtida extrema globala händelser. Slutligen presenterar vi åra råd för en aktieplacerare som vill gardera sig mot kraftiga nedgångar till följd av någon sorts extrem global händelse, sk event risk: ?¢ Genom en väldiversifierad portfölj undgår man att drabbas av extrema nedgångar. ?¢ Aktieägande ska ses på lång sikt. ?¢ Då det i praktiken för gemene man torde vara sårt att nyttja en nedgång på grund av en oväntad event för en placering och ett snabbt klipp på aktiemarknaden synes det bästa rådet för en privatperson vara att köpa aktier och fondandelar regelbundet under en lång tidsperiod och följaktligen undvika mycket kortsiktig spekulation enligt citatet: - When in Doubt Stay Out! ?¢ Enligt event risk teorin bör en aktieplacerare vara medveten om risken med blankning vid extrema händelser. ?¢ år undersökning ger vid handen att den fundamentala aktieanalysen inte har stor betydelse på kort sikt, utan ska ses som en del av en långsiktig strategi när man väljer aktier till sin portfölj. På kort sikt styrs marknaden till stor del av psykologiska f...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Efter genomförd studie drar vi slutsatsen att de teoretiska ekonomiska modellerna som används i en fundamental analys sårt kan appliceras på en så kort period som en månad efter terrordådet den 11 september 2001. Vi konstaterar också att marknaden under denna period präglades av ett stort mått av psykologi. Variablerna branschtillhörighet, företagsstorlek, betavärde, p/e-tal, soliditet och internationell exponering ger inget underlag för utformandet av en portfölj för att gardera sig mot framtida extrema globala händelser. Slutligen presenterar vi åra råd för en aktieplacerare som vill gardera sig mot kraftiga nedgångar till följd av någon sorts extrem global händelse, sk event risk: â?¢ Genom en väldiversifierad portfölj undgår man att drabbas av extrema nedgångar. â?¢ Aktieägande ska ses på lång sikt. â?¢ Då det i praktiken för gemene man torde vara sårt att nyttja en nedgång på grund av en oväntad event för en placering och ett snabbt klipp på aktiemarknaden synes det bästa rådet för en privatperson vara att köpa aktier och fondandelar regelbundet under en lång tidsperiod och följaktligen undvika mycket kortsiktig spekulation enligt citatet: - When in Doubt Stay Out! â?¢ Enligt event risk teorin bör en aktieplacerare vara medveten om risken med blankning vid extrema händelser. â?¢ år undersökning ger vid handen att den fundamentala aktieanalysen inte har stor betydelse på kort sikt, utan ska ses som en del av en långsiktig strategi när man väljer aktier till sin portfölj. På kort sikt styrs marknaden till stor del av psykologiska faktorer, men â?aktiemarknaden kan i längden varken springa ifrån eller halka efter den övriga ekonomin särskilt mycket - en obesvarad fråga är emellertid hur lång periodâ?.

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2004-01-13]   Efter genomförd studie drar vi slutsatsen att de teoretiska ekonomiska modellerna som används i en fundamental analys sårt kan appliceras på en så kort period som en månad efter terrordådet den 11 september 2001. Vi konstaterar också att marknaden under denna period präglades av ett stort mått av psykologi. Variablerna branschtillhörighet, företagsstorlek, betavärde, p/e-tal, soliditet och internationell exponering ger inget underlag för utformandet av en portfölj för att gardera sig mot framtida extrema globala händelser. Slutligen presenterar vi åra råd för en aktieplacerare som vill gardera sig mot kraftiga nedgångar till följd av någon sorts extrem global händelse, sk event risk: â?¢ Genom en väldiversifierad portfölj undgår man att drabbas av extrema nedgångar. â?¢ Aktieägande ska ses på lång sikt. â?¢ Då det i praktiken för gemene man torde vara sårt att nyttja en nedgång på grund av en oväntad event för en placering och ett snabbt klipp på aktiemarknaden synes det bästa rådet för en privatperson vara att köpa aktier och fondandelar regelbundet under en lång tidsperiod och följaktligen undvika mycket kortsiktig spekulation enligt citatet: - When in Doubt Stay Out! â?¢ Enligt event risk teorin bör en aktieplacerare vara medveten om risken med blankning vid extrema händelser. â?¢ år undersökning ger vid handen att den fundamentala aktieanalysen inte har stor betydelse på kort sikt, utan ska ses som en del av en långsiktig strategi när man väljer aktier till sin portfölj. På kort sikt styrs marknaden till stor del av psykologiska faktorer, men â?aktiemarknaden kan i längden varken springa ifrån eller halka efter den övriga ekonomin särskilt mycket - en obesvarad fråga är emellertid hur lång periodâ?.
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=52760 [2024-05-02]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×