Ishockyespelarna löner

3229 visningar
uppladdat: 2005-12-14
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Bakom hockeyns stora skydd.

Dem står där på isen med sina stora skydd, med en årslön på flera miljoner kronor. Är det dom stora skydden på en ishockeyspelare man betalar eller är det den helt vanliga människan som finns under?!.

Ishockeyn blir allt större i Sverige och med det så blir även lönerna större. Dagens spelare har hockeyn som sitt jobb, och man kan undra om dem spelar för pengarna eller intresset för hockeyn. Eftersom dem har hockeyn som sitt jobb så spelar dem alltså för pengarna. Med allt högre löner och mer pengar i köp av ny arena och spelare så får klubbarna i dom allt lägre serierna svårare och svårare att ta sig upp. För vilken spelare vill spela för 1 miljon om året i en allsvensk klubb när han kan spela för en elitserieklubb och få 2 miljoner om året. Det är detta som jag tycker förstör hockeyn som sport. Vad ska man med mer pengar än vad man kan göra sig av med? Ett barn drömmer att att få bli stor inom hockeyn, han spelar för det är roligt och inte en tanke på att han ska ha miljonbelopp på lönelappen varje år.

Ett hockeylag idag behöver inte bestå av en endaste spelare som är fostrad i klubben. Man kan köpa ihop ett helt lag med världsstjärnor vilket är synd. Man kan inte jämföra vilken skillnad det är på lycka om världsstjärnan som klubben köpt och avgör i en vm-final än om klubbens egna "produkt" rookie skulle göra det. Om rookien avgör finalen blir det en annan lycka för en inbiten supporter för klubben han spelar i. Denna rookie spelar för att han brinner för intresset för hockey och inte för några årsmiljoner på kontot. Därför tycker jag att man ska införa lönetak så inte spelarnas löner går mot skyarna och ett krav på ett vissta antal egenproducerade spelare i truppen. Då kanske man får titta på spelarna som verkligen brinner för sporten.
Visst, vem vill inte sitta gå titta på stjärnspelare av största klass spelar i sitt lag och vinner guldet. Men jag måste säga att de...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Ishockyespelarna löner

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2005-12-14]   Ishockyespelarna löner
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=5303 [2024-05-06]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×