Uppsatsens syfte är att Bidra till forskningens taxonomi genom att utveckla begreppen kring fenomenet sociala nätverk och använda taxonomi på fallföretagen: Salongen och Nova100. Ansatsen gör skillnad på frågeställning och syfte och är i grunden deskriptiv; vi vill beskriva sociala nätverk och bidra till hur forskningen hanterar fenomenet. Frågeställningen lyder: â?Vad är sociala nätverk och vilka dimensioner är centrala i analysen av dem?â? Uppsatsen utgår från att någon form av värde uppstår i sociala nätverk och att om så inte var fallet hade de inte existerat. Teorierna har hämtats från flera discipliner, främst från företagsekonomi och ekonomisk historia men även i viss utsträckning derivat från forskning inom socialantropologi samt psykologi. Empirin består av åtta intervjuer. I dessa ingår grundarna av Nova100 och Salongen, Fredrik Andersson samt Peter Lilliehöök, och medlemmar i respektive organisation. Stödjande intervjuer har även gjorts för att få nyttiga insikter inom områden vi inte är bevandrade i. Slutsatserna består av förslag till en begreppsapparat för sociala nätverk med fokus på beståndsdelar, kronologi, dikotomi mellan funktion och syfte i nätverk samt hur det är möjligt att åskådliggöra tillhörighet i olika nätverk. Dessa insikter illustreras med hjälp av de modeller vi har konstruerat i syfte att bidra med visuella verktyg i framtida analyser av nätverk.

2578 visningar
uppladdat: 2006-06-08
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Uppsatsens syfte är att Bidra till forskningens taxonomi genom att utveckla begreppen kring fenomenet sociala nätverk och använda taxonomi på fallföretagen: Salongen och Nova100. Ansatsen gör skillnad på frågeställning och syfte och är i grunden deskriptiv; vi vill beskriva sociala nätverk och bidra till hur forskningen hanterar fenomenet. Frågeställningen lyder: ?Vad är sociala nätverk och vilka dimensioner är centrala i analysen av dem?? Uppsatsen utgår från att någon form av värde uppstår i sociala nätverk och att om så inte var fallet hade de inte existerat. Teorierna har hämtats från flera discipliner, främst från företagsekonomi och ekonomisk historia men även i viss utsträckning derivat från forskning inom socialantropologi samt psykologi. Empirin består av åtta intervjuer. I dessa ingår grundarna av Nova100 och Salongen, Fredrik Andersson samt Peter Lilliehöök, och medlemmar i respektive organisation. Stödjande intervjuer har även gjorts för att få nyttiga insikter inom områden vi inte är bevandrade i. Slutsatserna består av förslag till en begreppsapparat för sociala nätverk med fokus på beståndsdelar, kronologi, dikotomi mellan funktion och syfte i nätverk samt hur det är möjligt att åskådliggöra tillhörighet i olika nätverk. De...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Uppsatsens syfte är att Bidra till forskningens taxonomi genom att utveckla begreppen kring fenomenet sociala nätverk och använda taxonomi på fallföretagen: Salongen och Nova100. Ansatsen gör skillnad på frågeställning och syfte och är i grunden deskriptiv; vi vill beskriva sociala nätverk och bidra till hur forskningen hanterar fenomenet. Frågeställningen lyder: â?Vad är sociala nätverk och vilka dimensioner är centrala i analysen av dem?â? Uppsatsen utgår från att någon form av värde uppstår i sociala nätverk och att om så inte var fallet hade de inte existerat. Teorierna har hämtats från flera discipliner, främst från företagsekonomi och ekonomisk historia men även i viss utsträckning derivat från forskning inom socialantropologi samt psykologi. Empirin består av åtta intervjuer. I dessa ingår grundarna av Nova100 och Salongen, Fredrik Andersson samt Peter Lilliehöök, och medlemmar i respektive organisation. Stödjande intervjuer har även gjorts för att få nyttiga insikter inom områden vi inte är bevandrade i. Slutsatserna består av förslag till en begreppsapparat för sociala nätverk med fokus på beståndsdelar, kronologi, dikotomi mellan funktion och syfte i nätverk samt hur det är möjligt att åskådliggöra tillhörighet i olika nätverk. Dessa insikter illustreras med hjälp av de modeller vi har konstruerat i syfte att bidra med visuella verktyg i framtida analyser av nätverk.

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2006-06-08]   Uppsatsens syfte är att Bidra till forskningens taxonomi genom att utveckla begreppen kring fenomenet sociala nätverk och använda taxonomi på fallföretagen: Salongen och Nova100. Ansatsen gör skillnad på frågeställning och syfte och är i grunden deskriptiv; vi vill beskriva sociala nätverk och bidra till hur forskningen hanterar fenomenet. Frågeställningen lyder: â?Vad är sociala nätverk och vilka dimensioner är centrala i analysen av dem?â? Uppsatsen utgår från att någon form av värde uppstår i sociala nätverk och att om så inte var fallet hade de inte existerat. Teorierna har hämtats från flera discipliner, främst från företagsekonomi och ekonomisk historia men även i viss utsträckning derivat från forskning inom socialantropologi samt psykologi. Empirin består av åtta intervjuer. I dessa ingår grundarna av Nova100 och Salongen, Fredrik Andersson samt Peter Lilliehöök, och medlemmar i respektive organisation. Stödjande intervjuer har även gjorts för att få nyttiga insikter inom områden vi inte är bevandrade i. Slutsatserna består av förslag till en begreppsapparat för sociala nätverk med fokus på beståndsdelar, kronologi, dikotomi mellan funktion och syfte i nätverk samt hur det är möjligt att åskådliggöra tillhörighet i olika nätverk. Dessa insikter illustreras med hjälp av de modeller vi har konstruerat i syfte att bidra med visuella verktyg i framtida analyser av nätverk.
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=53604 [2024-05-02]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×