Avskaffa Traficking

3191 visningar
uppladdat: 2005-12-30
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Tänk om du skulle bo ett främmande land där du inte hade några pengar och inte heller någon mat till dig eller till din familj. Där du var tvungen att jobba även om du bara var 7-8 år för att få en lite slant så du kunde köpa dig ett äpple och sen dela det med din mamma, pappa och dina 5 syskon. Och tänk när du går upp vid 4 tiden bara för att gå till jobbet för att tjäna dina 5 kronor om dagen. Tänk dig att jobba från klockan 4 på morgonen till klockan 12 på natten bara för 5 kronor som du och din familj ska dela på.

Och en dag när du är på väg till jobbet så kommer det en främmande man fram till dig och ställer en fråga. Du skiner upp, du tror inte att det är sant. Du svara ”Ja” till mannen och i nästa sekund så sitter du i en bil med 10 andra barn som har fått samma fråga som du. Du åker i 3 nätter och i 3 dagar innan bilen stannar. Mannen pekar mot ett litet hus och dom andra barnen går mot huset och du följer med. Han pekar ännu en gång men denna gången mot ett litet rum. Han stänger dörren efter sig och försiktigt så vrider han om nyckeln i låset. Ingen av er vet vad som komma skall. Du sätter dig på golvet som vissa andra redan har gjort.

Du vaknar av att du hör steg utanför rummet, du reser dig upp och ser dig omkring. Det är bara du som är kvar i rummet. Plötsligt så hör du någon vrida om nycken i nyckelhålet, dörren öppnas och det kommer in en man. Du backar ända tills du står ända in i väggen, mannen går fram till dig och börjar sakta ta på dig, du försöker ta dig därifrån men mannen håller fast dig.

Du ligger längst inne i rummet och skakar, du förstår inte vad som har hänt. Mannen som tog hit dig lovade dig ju att du skulle få ett bra jobb och mycket pengar som du kunde skicka till din familj. Du känner dig vilsen och smutsig.

En man kommer in i rummet och ger dig en bit bröd och ett glas vatten. Du får ingenting mer på hela dagen, och på kvällen så kommer det en ny man in i rummet, han gör likadant som den andra mannen gjorde med dig dagen innan.

Och från den dagen så vet du att ingenting kommer att bli som mannen lovat dig.

Du kan fråga alla i hela Sverige vad dom tycker om Trafficking, jag lovar dig att alla kommer att svara att det är förfärligt. Men sen kan du fråga dig själv och alla andra varför ingen gör någonting. Vi i Sverige säger hela tiden att vi måste hjälpa dom som är fattiga och det har vi sagt nu i flera år men det finns fortfarande över 100 000 barn som svälter. Det bor mer än 9 miljoner människor i Sverige men bara 5-10 % skänker 100 kronor i månaden, tänk om alla skulle göra det då skulle vi utrota fattigdomen runt om i hela världen. Vi har det så bra här i Sverige att vi tar allt för givet. Tänk dig om din dator skulle gå sönder, då skulle du bli hysterisk och tänka att livet är skit men tänk dig då dom som inte ens har en dator. Vi sitter framför teven och äter våran mat och strör pengar omkring oss, medan dom på andra sidan av jorden blir inlåsta i ett rum med olika män som kommer in varannan timme våldtar dom.

Tänk om din dotter, son, bror, eller syster skulle bli våldtagen. Då skulle du gå direkt och anmäla, och sen är den personens liv förstört, men tänk då på dom barn som bara är 7 år gamla och blir våldtagna minst 5 gånger om dagen.

Jag förstår inte hur ni kan sova på natten och veta att det kunde ha varit din lila ängel som var ett av dom barnen. Vi alla sover tryggt i våra sängar medan dom som bor på andra sidan redan är uppe och syr dom kläder som ni sedan kommer att ha på er. Nästan alla dom fina mattorna som ni har i ert vardagsrum är vävda av barn som bara är 7 år.

Alla ni om säger att det är förfärligt att män utnyttjar små barn genom Trafficking men ni gör ju ingenting åt det. Ni är lika skyldiga. Ni har pengarna och makten att stoppa detta hemska liv som barnen lever i, men det ända så gör ni inget, problemet är att ni inte känner dom barnen och då är det ingen idé att bryr sig.

100 000 barn dör! Ställ er upp! Gör någo...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Avskaffa Traficking

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2005-12-30]   Avskaffa Traficking
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=5508 [2024-05-15]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×