Överensstämmelse mellan verksamhet och informationssystem. - En fallstudie på handelskoncernen Haendig.

829 visningar
uppladdat: 2004-06-03
Inactive member

Inactive member

Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. Kommentera arbete
Den tekniska utvecklingen har gått fort det senaste årtiondet och informationshantering har fått en helt förändrad innebörd i dagens moderna organisationer. De organisationer som inte är beredda att följa denna utveckling löper stor risk att hamna efter eller förlora konkurrenskraft till andra aktörer på marknaden. Genom investeringar i nya informationssystem och ny informationsteknologi skaffar sig organisationen verktyg att använda till att effektivisera och rationalisera sin verksamhet. Sådana investeringar är dock förenade med höga risker och raden av företag som genomfört misslyckade implementeringsförsök är lång. Flera faktorer avgör hur ett företag lyckas tillämpa informationssystem och informationsteknologi som resurser och utnyttja dessa på ett lönsamt sätt. Syftet med vår studie är att beskriva och analysera överensstämmelsen mellan en koncerns informationssystem och dess verksamhet. En fallstudie genomfördes på handelskoncernen Haendig AB. Det empiriska materialet analyserades med hjälp av teoretiska referensramar såsom affärsmodellen och Evgenious posistioneringsmatris. Behovet av överskådlighet och flexibilitet användes som parametrar som styr hur koncernens verksamhet ser ut. En rad kritiska faktorer kunde pekas ut som avgör överensstämmelsen mellan Haendigs verksamhet och dess informationssystem. I en koncern som strävar efter hög överskådlighet och hög flexibilitet i organisationen kan en lönsam informationssystemmiljö utgöras av EAI-teknologi. Men en sådan implementering bör genomföras stegvis och under strukturerade former med tydliga och långsiktiga mål eftersom de kortsiktiga effekterna av en sådan investering är svåra att mäta. Essensen av studien är att företaget bör utgå både från verksamheten och användandet när de analyserar sina informationssystem. Det är viktigt att man har en verksamhet som överensstämmer med den systemmiljö som tillämpas (Evgenious matris). Det är dock lika viktigt att man använder sina informationssystem på ett effektivt sätt för att de ska innebära varaktiga framgångsfaktorer (affärsmodellen). H...

...läs fortsättningen genom att logga in dig.

Medlemskap krävs

För att komma åt allt innehåll på Mimers Brunn måste du vara medlem och inloggad.
Kontot skapar du endast via facebook.

Källor för arbetet

Saknas

Kommentera arbetet: Överensstämmelse mellan verksamhet och informationssystem. - En fallstudie på handelskoncernen Haendig.

 
Tack för din kommentar! Ladda om sidan för att se den. ×
Det verkar som att du glömde skriva något ×
Du måste vara inloggad för att kunna kommentera. ×
Något verkar ha gått fel med din kommentar, försök igen! ×

Kommentarer på arbetet

Inga kommentarer än :(

Liknande arbeten

Källhänvisning

Inactive member [2004-06-03]   Överensstämmelse mellan verksamhet och informationssystem. - En fallstudie på handelskoncernen Haendig.
Mimers Brunn [Online]. https://mimersbrunn.se/article?id=55250 [2024-05-02]

Rapportera det här arbetet

Är det något du ogillar med arbetet? Rapportera
Vad är problemet?



Mimers Brunns personal granskar flaggade arbeten kontinuerligt för att upptäcka om något strider mot riktlinjerna för webbplatsen. Arbeten som inte följer riktlinjerna tas bort och upprepade överträdelser kan leda till att användarens konto avslutas.
Din rapportering har mottagits, tack så mycket. ×
Du måste vara inloggad för att kunna rapportera arbeten. ×
Något verkar ha gått fel med din rapportering, försök igen. ×
Det verkar som om du har glömt något att specificera ×
Du har redan rapporterat det här arbetet. Vi gör vårt bästa för att så snabbt som möjligt granska arbetet. ×